Вхід | Реєстрація

Ура! Права міняти не потрібно

Днями українські депутати нарешті спромоглися прийняти законопроект, що викликав задоволення не лише в них та у представників великого бізнесу, інтереси якого вони, у основному, й обслуговують. Поява нового закону викликала захоплення, що межує з ейфорією, навіть так званих пересічних громадян. Явище, що й казати, унікальне. Тому воно заслуговує на окреме висвітлення.

Мова йде про законопроект, що в одному із своїх розділів фактично відміняє обов’язкову заміну водійських посвідчень радянського зразка. Нагадаємо, що раніше наші законотворці спробували примусити своїх виборців до 1 січня 2014 року замінити старі права. Цей проект тягне за собою потрачені людьми кілька сотень гривень і чимало знищених нервових клітин. При цьому розкошелитись народні депутати примушували ту частину народу, яку самі ж віднесли до категорії соціально незахищених та малозабезпечених. Адже зрозуміло, що радянські права були, в основному, у людей старшого, переважно пенсійного, віку. А для них кілька поїздок у МРЕВ та сотень гривень є досить суттєвим фізичним і фінансовим навантаженням.

Та от у чиюсь світлу депутатську голову таки прийшла думка, що більшість пенсіонерів на своїх «Жигулях» у Європу їздити не будуть. А тому ці люди мають право доїздити свій водійський вік із документами радянського зразка. І колективний депутатський розум видав «на гора» закон, який виборці мали б сприйняти «на ура»: права міняти вже не потрібно!

Та чомусь не хочеться горлати і жбурляти в повітря чепчики. І справа ту не в «бабаягівській» звичці бути завжди проти. А в тому, що наші народні обранці вчергове зробили свій неоціненний і дуже вагомий внесок у виховання правового нігілізму в українців. Особливо серед тієї частини земляків, які є автовласниками. Скільки їх, таких законів та постанов, приймали наші депутати та урядовці? Напевно, усе й згадати неможливо. Пам’ятаєте стрічки, наліплені на машинах, увімкнене світло фар, реєстрацію скутерів, водійські посвідчення категорії А1, утилізаційний збір і ще багато чого? Усе це подавалось і подається як нововведення, метою яких є чергове «покращення». Невідомо кому покращало, але платять за все це пересічні виборці отих «покращувачів».

Відмінивши заміну, «покращувачі» вчергове наголосили: «Не поспішайте виконувати закони, бо їх відмінять. Не будьте законослухняними, тому що це економічно невигідно». Крім того, виникає чергове єхидне запитання: якщо відмінили закон, направлений на покращення, то що й саме це покращення відміняється?

Безумовно, можна виправдати законотворців, згадавши відому аксіому: «Не помиляється той, хто нічого не робить». Це — правда. Але ж чому за всі оті помилки платять не депутати, а їх виборці?


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 вересня 2013, 09:27 | Полтавщина | Редакційна
1. Микола Гузченкo / 27 вересня 2013, 13:13
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Ще було охуєнне покращення, коли власники машин з великими моторами повинні були платити кінський податок. Тоді за дволітровий мотор тищі дві виходило за два роки. Так от власники 21-х "Волг" завили. Але кому потрібен був техогляд - платили. А потім це для старих совєцьких машин відмінили, і ті дєдушки що поклали хєр на нововведення, залишились у добрячому виграші. Це років 5 тому було.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації