Вхід | Реєстрація

Пенітенціаріям Полтавщини провели екскурсію на острів Хортиця – першу столицю запорізьких козаків

Пенітенціаріям Полтавщини провели екскурсію на острів Хортиця – першу столицю запорізьких козаків

28 вересня співробітники Кременчуцької виховної колонії та Комсомольського виправного центру (№ 136) отримали незабутні враження. За ініціативою керівництва установ та матеріальної підтримки профсоюзного комітету для персоналу було організовано екскурсію до  славетного міста наших хоробрих та войовничих пращурів , острова Хортиця.

На комфортабельному автобусі персонал завітав до  міста Запоріжжя. Екскурсія розпочалася   з найстарішої гідроелектростанції на Дніпрі – Дніпрогес. Далі екскурсовод ознайомив з історію архітектури міста, найбільш визначними та цікавими пам’ятками.

Маршрут продовжився на Хортицю - унікальний природний оазис, найбільший острів на Дніпрі. Більшість персоналу вперше побували на Хортиці і дуже були вражені побаченому і почутому від екскурсоводів. Екскурсія територією історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» дала змогу співробітникам своїми очима побачити узагальнюючий образ столиці Вольностей Війська Запорозького Низового, відвідати житла та господарські будівлі степових лицарів, довідатись про побут і звичаї як запорожців, так і населення тогочасних українських земель, відчути дух козацької доби.

Співробітники відвідали і  єдиний в Україні Музей історії запорозького козацтва, де  головний розділ його експозиції присвячений історії козацтва. Переглянули тематичні виставки, діорами, де висвітлена історія, практично, всіх народів, що населяли Нижнє Подніпров’я та Хортицю від кам’яної доби до сучасності.

Хвилями Дніпра-Славути продовжилася екскурсія на теплоході навколо острова Хортиця, під час якої співробітники ознайомилися з багатою історією та природою острова.

-  Сьогодні історія Хортиці - це історія кожного. І нехай вона буде багата на усвідомлення спадщини, що дісталася нам, і дбайливого до неї ставлення. Головною метою організації екскурсії  для персоналу стало  розкриття історії, природи та культури козацької доби, формування у молодих співробітників української національної ідеї, - підвів підсумки поїздки начальник виховної установи Юрій Величко.


Автор: Прес-служба Кременчуцької виховної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 вересня 2013, 11:28 | Кременчук | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації