Вхід | Реєстрація

У Миргороді свободівці створили стіну Шевченка

У Миргороді свободівці створили стіну Шевченка

9 листопада 2013 року у Миргороді за ініціятиви Миргородської міської організації ВО "Свобода" відбулася арт-акція, приурочена двохсотліттю від дня народження Тараса Шевченка і на відзначення Дня української писемности та мови.

Щоби намалювати синьо-жовтий прапор із портретом Великого Кобзаря, а також написати рядки з його вірша, активісти працювали більше 9 годин. Побачити зображення можна на території Миргородської гімназії імені Тараса Шевченка. Ідея створення стіни Шевченка належить заступнику голови Миргородської міської організації ВО «Свобода» із молодіжних питань Олександру Білоконю. Презентували творіння митців-націоналістів під час віче до Дня української писемности та мови.

Свій виступ виконувач обов’язків голови Миргородської міської організації ВО «Свобода» Олег Супруненко розпочав зі слів Панаса Мирного: «Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова. Ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почуття."

Також націоналіст звернув увагу на проблематику мовного питання.

«Шкода, що не всі розуміють і не цінують те багатство, яке ми отримали від наших пращурів. Можна багато говорити про проблеми української мови в нашій країні, про негаразди в системі освіти, у видавничій справі, у сфері дублювання... Аксіоматично, що всі ці питання потрібно вирішувати на державному рівні. Однак, можна почати просто з себе, зробивши маленький крок у справі відродження нашої мови. До прикладу, говорити українською, купувати та читати книги українською, дивитися українські фільми, передплачувати журнали українською мовою, віднести до найближчої бібліотеки декілька нових вітчизняних книг.

Популяризувати українське слово у буквальному втіленні образу нашого генія Тараса Шевченка – одна зі спроб. Таку картину на території навчального закладу цілком можна вважати інвестицією у майбутнє, адже це покоління нестиме в серці національний дух, на устах рідну мову, а в головах – Кобзареві думки», – наголосив виконувач обов’язків голови Миргородської міської організації ВО «Свобода» Олег Супруненко.


Автор: Прес-служба Полтавської обласної організації ВО «Свобода»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 листопада 2013, 16:30 | Миргород | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації