Засуджений Крюковської виправної колонії (№29) готує м’ясну солянку, тартар із лосося та сирний імбирний пиріг за ресторанним меню
Днями в Крюковській виправній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області (№29) відбулись справжні кулінарні бої.
Три конкурсанти із числа засуджених вели боротьбу за звання кращого кухаря.
Меню складалося з трьох страв: м’ясна солянка «Сольєр», котлета «Дарницька» з картопляним пюре і грибним соусом та сирний імбирний пиріг з малиновим варенням.
Оцінювали теоретичні та практичні уміння конкурсантів кваліфіковане журі, головою якого була головний спеціаліст відділу ресурсного та інженерного забезпечення управління ДПтС в Полтавській області майор внутрішньої служби Людмила Ульченко.
- За час роботи я неодноразово відвідувала конкурси кухарів, які проводяться другий рік поспіль, в установах виконання покарань області, але такі смачні та вишукані страви, приготовлені руками засуджених, я скуштувала вперше, -розповідає Людмила Ульченко.
За результатами підрахунків суддівської комісії одноголосно та беззаперечно було визначено переможця конкурсу. Ним став засуджений Мінін Максим. Цей хлопець 14 років, будучи на свободі, займався своєю улюбленою справою. Спочатку працював барменом та кухарем в місцевих кафе, а згодом став шеф-кухарем ресторану.
- Перебуваючи в установі я не залишив свою улюблену справу - працюю кухарем у їдальні для засуджених і маю можливість готувати якісну і смачну їжу. Участь у цьому конкурсі дала мені змогу продемонструвати лише невелику частину моїх кухарських здібностей. Найбільше подобається готувати страву іспанської кухні стейк «Ті-Боун», що запікається в спеціальній пічці «Хоспер», але крім цього можу готувати ще безліч страв різних країн світу, - розповідає Максим.
По завершенню конкурсу переможець та учасники змагань були нагороджені грамотами, медалями та подарунками.