Вхід | Реєстрація

Сюрпризом для вихованців інтернату імені Крупської стануть керамічні іграшки

Січень багатий не лише на свята, а й на добрі справи та сюрпризи. Останні особливо полюбляє малеча. Що вже й казати про те, коли подарунки дітям-сиротам та позбавленим батьківського піклування дарують їхні ровесники. Цього року школярі Державної спеціалізованої художньої школи-інтернату I-III ступенів «Колегіум мистецтв у Опішні» вирішили порадувати вихованців Полтавської школи-інтернату № 2 імені Надії Крупської власноруч виготовленими керамічними іграшками.
— Примітно, що ініціаторами створення цієї добродійної акції стали самі школярі. Адже у нас діє потужне учнівське самоврядування. Саме учнівський парламент й прийняв рішення виготовити народні іграшки та подарувати їх сиротам, — розповідає заступник директора з виховної роботи «Колегіуму мистецтв у Опішні» Олена Пиляй.
Як відомо, в навчальному закладі ази гончарства діти починають освоювати з першого класу. В акції ж брали участь школярі з третього по дев’ятий класи.
За словами Олени Михайлівни, хлопці та дівчата виліплювали традиційні народні іграшки, виготовленням яких свого часу займалося не одне покоління майстрів-гончарів. Це стилізовані фігурки тварин, козаків, панночок, вершників, не обійшлося й без відомих на весь світ опішненських свищиків.
За короткий час юні гончарі виготовили кілька десятків глиняних скульптур. Ліпили переважно вручну, проте серед старших знайшлися умільці, які використовували під час роботи і гончарний круг.
— Я із задоволенням взялася за ліплення. Адже так приємно, коли твій подарунок приносить радість іншим. Впевнена, що янгол, якого я виліпила, сподобається дітям, котрі, на жаль, виховуються без батьків, —захоплено розповіла п’ятикласниця Марійка Кошак.
Олена Пиляй запевняє: це тільки початок, вона переконана, що акція стане доброю традицією. Головне — вона захопила дітей. Завдяки подібним заходам у них виховується почуття доброти, турботи про інших.
Зараз іграшки сохнуть. Потім по завершенні необхідного технологічного процесу, наприкінці січня, їх передадуть до інтернату.
— Сподіваємося, що це стане справжнім приємним сюрпризом для вихованців інтернату, оскільки вони навіть не підозрюють, що ми вирішили їм зробити такі подарунки, — підсумувала Олена Михайлівна.

Автор: www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 січня 2010, 11:25 | Зіньків | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації