Вхід | Реєстрація

У Бутенках День Перемоги відсвяткували днем раніше

У Бутенках День Перемоги відсвяткували днем раніше

Урочистий мітинг відбувся восьмого травня.
Щорічно, на початку травня, ми вшановуємо пам'ять людей, які ціною власного життя у Великій Вітчизняній війні вибороли нашу з вами свободу. Минулого тижня відбувся урочистий мітинг і в Бутенках. Ближче до десятої години ранку біля приміщення сільської ради починають збиратися люди. Серед них сільський голова Микола Скрильник, воїни-афганці, громада селища та школярі.
Хтось із чоловіків обурюється, що День Перемоги у Бутенках цього року відзначають восьмого травня, а не дев'ятого.
— Кажуть, сільському голові прийшло розпорядження провести мітинг без урочистостей і днем раніше, аби уберегтися від нападів сепаратистів, — сказав він.
Ми вирішили поцікавитись у сільського голови, чи дійсно це так. Микола Скрильник відповів, що офіційного розпорядження йому не надходило. І мовляв, День Перемоги раніше вже проводили восьмого травня. І не робили з цієї події нічого сенсаційного.
— Справа в тому, що у нас 140 школярів на підвозі, — каже селищний голова. — І нам варто думати, як знайти пальне і їх усіх привезти на свято у Бутенки. Тому було вирішено провести мітинг сьогодні. Хоча у багатьох містах України, і правда, перенесли святкування Дня Перемоги на восьме травня. І цей факт у прийнятті нашого рішення також грав певну роль.
Через деякий час формується колона і всі вирушають до пам’ятної Стелли загиблим воїнам. У колоні крокує значна кількість школярів різного віку. Вони несуть у руках великий синьо-жовтий стяг. У інших дітей в руках квіти та різнокольорові повітряні кульки.
Під час мітингу першим до ветеранів та громади селища звертається сільський голова Микола Скрильник. Далі — учасник бойових дій у Афганістані Володимир Балацький. Останнім до мікрофону підходить директор Бутенківської школи Григорій Журавель. Він дякує ветеранам та всім тим, хто у роки Великої Вітчизняної війни "зламав хребет нацизму" (цитуємо – ред.).
— У бойових діях на різних фронтах Великої Вітчизняної війни брали участь близько семи мільйонів українців, — каже Григорій Васильович. — І варто знати, що червоний Прапор Перемоги над рейхстагом у Берліні підняв саме українець, лейтенант з Сумщини — Олексій Берест. І страшно подумати, що через 69 років сини і онуки переможців у Великій Вітчизняній війні стоять по різні боки барикад. Це велика історична помилка.
Далі ведуча мітингу згадує і за воїнів-афганців. Адже цього року минуло рівно 25 років з дня виведення радянських військ з Афганістану. Тому цього дня їм вручили пам’ятні ордени з нагоди цієї ювілейної дати. Кожного воїна-інтернаціоналіста по-черзі запросили до імпровізованої сцени. До речі, ордени їм вручав ветеран Великої Вітчизняної війни Лазар Сисоєв. Після чого дітлахи ринулись до ветеранів і воїнів-афганців вручати їм квіти. Насамкінець, всіх загиблих у воєнних діях вшанували хвилиною мовчання. А місцеві артисти подарували присутнім музичні вітання.


Автор: Дарія СРІБНА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 травня 2014, 18:33 | Кобеляки | Суспільство
1. гість 9 / 8 травня 2014, 20:21
Очконув голова,а дітьми прикрився,та це нормально,народ вже звик.
2. Гiсть / 9 травня 2014, 08:42
А марш нацистский не забыли сыграть? Или хотя бы марш УПА?
3. гість 9 / 9 травня 2014, 09:09
Ну нехай сільрада обкакалася від наказів "свободівців",але ж афганці вроді не повинні бути серунами,а бач...Тюкнули на них і вже забули коли вшановують ветеранів.Нагадаю-ДЕВ"ЯТОГО ТРАВНЯ!!!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації