Вхід | Реєстрація

Поховайте матрьошки

Згадую епізод півторамісячної давності. Розмовляв тоді з одним із прихильників Майдану і сьогоднішньої влади. На той момент уже було відомо, хоча й не оголошено офіційно, що головою Кобеляцької РДА стане Іван Терновий. Чоловік запитав: «Це тобі буде про що писати?» Погодився з ним: «Думаю, що буде».

Усе так і сталося. Іван Костянтинович, як виявилось, має феноменальні здібності. Він уже увійшов в історію своєю унікальною здатністю «вляпуватись» у різні історії. Пам’ятники Терновий ламав, із червоними прапорами воював. Але цього мало. Новоявленому ньюсмейкеру, який на дозвіллі підробляє головою РДА, потрібні нові й нові інформаційні приводи, аби про нього писали і не забували.

Воно й зрозуміло. Чітких і конкретних завдань обласна влада перед чоловіком не поставила, пріоритети не визначила. Якісь проблемні питання, як то оренда землі, автобусне сполучення чи забезпечення лікарень і шкіл бензином, він вирішити не може. От і залишається бавитися, займаючись нехудожньою самодіяльністю. Робити ж щось потрібно!

І ось, придумавши, що робити, Іван Костянтинович у супроводі депутата районної ради Миколи Антонова та аж двох співробітників СБУ прийшов до директора ДЮСШ Руслана Сабірова. І зажадав відкрити одну з кімнат, обладнаних для відпочинку. Той відкрив. А там виявилось гніздо сепаратизму і ледве не ознаки державної зради. Конкретніше — сувенірний прапор Російської Федерації, подарований Сабірову одним із колег. Голова РДА зажадав зняти символіку ворожої, на його думку, держави. Щоправда, посадовець не додивився, що в приміщенні знаходиться ще й шарф із символікою одного з німецьких міст. А з німцями ж ми, як відомо, недавно воювали. До речі, війни з Росією ніхто офіційно не оголошував і жодного законодавчого акту, який би забороняв тримати в приміщенні сувенірну символіку РФ, у природі не існує.

У принципі, цей епізод яйця виїденого не вартує. Але ж голова РДА з Антоновим не заспокоїлись. Вони ще й на апаратній нараді оголосили про свою «звитягу» у боротьбі з уявним ворогом. Присутні на цьому засіданні люди зізнавались: «Коли вони оголосили про важливу інформацію, більшість із нас злякались. Подумали, що російські танки в Кобеляки увійшли. Або когось із земляків у Донецькій області вбили». А дізнавшись про суть події, люди почали перешіптуватись: «Їм що, робити нічого?»

Виявляється, що нічого. І, напевне, уже ніхто не здивується, якщо завтра Терновий оголосить полювання на матрьошок, післязавтра введе заборону на щі, лапті і самовари. І його абсолютно не бентежить, що це якось не узгоджується з українським законодавством, дотримання якого він апріорі мав би забезпечувати. Ну, а якщо продовжувати логічний ряд далі, то з часом «патріоти» розкладуть на ринковій площі багаття з книжок Достоєвського, Толстого та Солженіцина. Ну, і Пушкіна туди можна кинути. Нічого не нагадує? Почитайте підручники історії. Щось схоже відбувалось у Німеччині в 30-ті роки минулого століття.

Та багаття з книжок російських геніїв ніхто не розкладе. А Олег Ярославович Тягнибок не стане Президентом України ні через три дні, ні через п’ять чи двадцять п’ять років. Тому що радикальний націоналізм в Україні ніколи не буде панівною ідеологією. Це, якщо ми йдемо в Європу. Там політичні діячі, подібні Тягнибоку і Терновому, знаходяться в маргінесі великої політики, поряд із їм аналогічними «йоббіками» (Йоббік — читайте енциклопедію). Якщо Україна потрапить під російський вплив, то у «свободівців» шансів не збільшиться. Хоча, хто його знає? Адже витівки Ігоря Мірошниченка, Богдана Бенюка, Івана Тернового і Миколи Антонова якраз і грають на руку ФСБ.

Та в будь-якому випадку, «свободівці» у своєму нинішньому вигляді залишаться вічними аутсайдерами. І наступні президентські, парламентські та інші вибори це лише підтвердять. Адже ні для кого, крім них самих, не є секретом, що до українського парламенту вони потрапили лише завдяки відсутності в бюлетені графи «Не підтримую жодного кандидата». А українців уже так дістали всі оті «регіони», «батьківщини», що вони, у знак протесту, проголосували за «Свободу». Вище сказане зовсім не означає, що в лавах цієї партії немає розумних, поміркованих, справжніх патріотів. Ні, вони є. Але посади отримують інші. І це знищить «Свободу». Як і «регіони», «Батьківщину», «УДАР» та Порошенкову «Солідарність». Адже всі партії в Україні скальковані із КПРС і, водночас, слугують великому капіталу. Та це — тема для іншої статті, робоча назва якої — «Памперси».

А зараз заховайте, будь ласка, матрьошки. Хоча б на місяць.

P. S. Директори шкіл отримали розпорядження боротися з символікою ворожих держав. Яких?


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 травня 2014, 09:06 | Кобеляки | Редакційна
1. Йорк / 23 травня 2014, 11:54
Абсолютно логічні наслідки. Таранушич кайфує ))
2. Гістb / 23 травня 2014, 20:55

Коментар видалено за порушення пункту 2.4 Правил користування сайтом
3. Гiсть / 23 травня 2014, 21:19
Не-не, сначала пусть свидомые вкусят постмайданные здобуткы, оголодают, подмерзнут, почки гейроппейцам спродают, тогда сами к Путину на поклон пойдут, чтобы ввел чего-нибудь
А насчет Ванька костянтыновыча, так кто ожидал от барыги конструктива? Заслужили вы своего Ваню, землячки, кушайте не подавитесь
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації