Вхід | Реєстрація

Мотобольний чемпіонат стартував на Новосанжарщині

Мотобольний чемпіонат стартував на Новосанжарщині

Протягом минулого року мотобол став надзвичайно популярним та таким улюбленим серед полтавців видом спорту. Мототрек у Стовбиній Долині збирає тисячі відданих фанатів, які палко підтримуюсь свою мотобольну  команду «Колос». Так, за рік усі вболівальники значно скучили за спортивним дійством і не пропустили б можливості відвідати домашню гру новосанжарців.

Задовго до самого відкриття чемпіонату України у Стовбиній Долині проводилась значна та ґрунтовна підготовка: побудовано накриття для команди-суперників, змонтовано  помост для відео зйомки, підготовлено трибуни та поле для проведення гри, закуплено аудіо забезпечення, розповсюджено оголошення по району та роздано не одну тисячу запрошень на мотобольні матчі. І от 24 травня нарешті настав такий довгоочікуваний захід. Глядачі збирались задовго до початку, вітали мотоболістів, фотографувались, купували мотобольні сувеніри та просто відпочивали.

І от о 16:00 залунала урочиста музика, під яку ведучі запросили склад мотобольної команди «Колос» 2013 року, а саме: Анатолій Назаренко, Іван Зімовець, Сергій Васін, Володимир Кондратенко, Олександр Зімовець, Володимир Калінін, Валерій Мороховець, Олександр Кінаш та Євгеній Довгаль.

Честь підняти державний прапор під гімн України надано капітанам – Івану Зімовцю («Колос») та Юрію Жиденку(«Нива»). Потім одночасно здіймають прапори Мотобольної федерації України та Громандської організації «Мотобольний клуб Колос» відповідно віце-президент МФУ Герасименко Анатолій Дмитрович та почесний президент «Колоса» Шовкопляс Сергій Миколайович.

Як всі добре пам’ятають, минулий рік став для «Колоса» дебютним після двадцятирічної перерви, але тим не менш досить успішним. Мотобольний клуб зайняв третє місце у національному чемпіонаті, а нагородження бронзовими медалями  було спеціально організовано на домашньому полі перед багато численними вболівальниками, для яких і виступає команда. Для ведення церемонії були запрошені віце-президенти Мотобольної федерації України Герасименко Анатолій Дмитрович та Матірний Володимир Федорович. Окрім гравців команди медалями та грамотами були удостоєні й ті люди без яких би був неможливим розвиток команди, а саме начальник команди Олександр Якович Зімовець, адміністратор Володимир Олексійович Хопта та почесний президент Сергій Миколайович Шовкопляс.

Однією із основних цілей клубу є виховання спортивної молоді, і от уже можемо сказати про перші досягнення. Молодому перспективному гравцю, воротарю Євгенію Довгалю, який чудово виступив минулого року та показав високий рівень професіоналізму,  було присвоєно спортивне звання кандидата у майстри спорту. Під гучні овації стадіону він отримав відповідні документи та привітання від керівництва Федерації. Як виявилось «Колос» виховує не тільки спортивні таланти, адже прес-серкетар команди Олеся Зімовець була призначена на аналогічною посадою і в Мотобольній федерації України та отримала  посвідчення кореспондента.

Але на цьому приємні сюрпризи не закінчились. Під гучний спортивний марш та шалені овації публіки на стадіоні з’являється новенький потужний іспанський мотоцикл ГагГаз, який вважається найкращим в Європі для гри в мотобол! Такий цінний подарунок зробили три брати Віталій, Олександр та Валерій Зімовці, любителі мотоболу та постійні меценати команди. Після почесного кола навколо мототреку Олександр передає мотоцикл гравцю команди Валерію, потиснувши руку меншому брату та батькові Олександру Яковичу. Сподіваємось, що це не останній подарунок і чимало полтавських підприємців долучаться до розвитку цього мужнього виду спорту.

О 17 годині стадіон вщент заповнений фанатами, які з нетерпінням чекають цікавої, якісної та запальної мотобольної гри. На центрі поля з’являються судді та команди-учасниці першого матчу у ході чемпіонату України – новосанжарський «Колос» та «Нива» із Вишняків. Після представлення учасників, лунає свисток, що свідчить про початок матчу. Публіка пристально спостерігає та гучно реагує на кожне приближення м’яча до воріт. Мотоболісти «Колоса» не змушують довго чекати своїх вболівальників та уже в першому періоді майстер спорту Володимир Кондратенко відкриває рахунок. Гості не забарились з відповіддю і Анатолій Петровський зрівнює рахунок 1:1, після чого розпочалась запекла, але рівна боротьба між суперниками. Коли Сергій Васін реалізував другий гол, уся публіка підскочила в оваціях, адже до кінця матчу залишалось зовсім трохи та всі сподівались на перемогу господарів поля, але на останніх хвилинах хорольчанин Сергій Пузик зрівнює рахунок і перша гра чемпіонату 2014 року завершується нічиєю полтавчан! А найголовніше, що свято мотоболу на Новосанжарщині удалось на славу і тепер всі з захопленням чекають наступу домашню гру, яка,  до речі, відбудеться 15 червня проти команди із Кам’янець-Подільського «Поділля».


Автор: Олеся Зімовець, прес-секретар МК «Колос»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 травня 2014, 11:57 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації