Вхід | Реєстрація

Майже 200 дітей вивезли з блокадного Слов’янська в окупований Росією Крим

Учора зі Слов'янська на Донеччині, який окупували терористи, вивезли в напрямку Криму близько 200 дітей. Організатори поїздки пояснили, що дітей везуть подалі від пострілів та вибухів у міжнародний табір "Артек".

Колону автобусів супроводжують даішники, пише "Славгород".

В "Артеці" діти пробудуть 21 день, зазначила начальник міського відділу у справах сім'ї, молоді, фізкультури та спорту Тетяна Дерев'янко. Але, якщо буде потрібно, то термін перебування дітей зі Слов'янська в Криму продовжать до стабілізації ситуації. Крім того, чиновниця зазначила, що з дітьми їдуть дорослі, які мають довіреності, а проїзд та путівки в "Артек" для дітей безкоштовні.

Дерев'янко підкреслила, що батьки бажають вивезти зі Слов'янська ще близько півтори тисячі дітей і подали відповідні заявки.

В таборі "Артек" повідомили, що діти на півострів приїдуть сьогодні, пишуть "РИА Новости". Зі Слов'янська їдуть 165 дітей, а ще десять – із Донецька. Нині вони перебувають у районі митниці біля Мелітополя.

Тим часом прес-офіцер антитерористичної операції на Донбасі Олексій Дмитрашківський розповів, що у Слов'янську бойовики намагаються виїхати з міста, використовуючи мешканців, бо перебувають у щільному оточенні сил АТО. Бойовики пропонують місцевим мешканцям вивозити дітей, аби виїхати за межі Слов'янська разом із ними.

Про те, що терористи хочуть прикриватися дітьми, аби виїхати зі Слов'янська, раніше говорив і керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.


Автор: «ТСН»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 травня 2014, 14:32 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації