Вхід | Реєстрація

На велосипеді на «Зелене свято Гончаревого дитинства»

На велосипеді на «Зелене свято Гончаревого дитинства»

«ВелоПолтава» в рамках проектів «ДОСТУПНИЙ ВЕЛОТУРИЗМ» та «МАНДРУЙМО ПОЛТАВЩИНОЮ» продовжує пізнавальні велопоходи вихідного дня. Головною темою цієї веломандрівки стало «Зелене свято Гончаревого дитинства».

Цей обласний захід проводиться на Батьківщині видатного письменника Олеся Гончара у селі Суха Кобеляцького району. Кожного року, на свято Трійці, сюди з'їжджаються гості з усієї України, щоб вшанувати пам'ять видатної особистості. Цього разу завітали на народне свято і полтавські велосипедисти а також велолюбителі з Бутенок. Гостинно зустріла всіх директорка музею Тетяна Бондаревська та запросила приїздити на свято і наступного року.


Учасники велопоходу мали змогу побачити виступи фольклорних колективів, виставку народних умільців та відвідати музей-садибу Олеся Гончара, який облаштовано у невеличкій селянській хаті, збудованій 1892 року.

В село Сухе туристи доїхали на велосипедах проїжджаючи мальовничими місцями Полтавщини. Організатори зазвичай прокладають маршрут польовими дорогами аби уникнути головні автомагістралі. Тим самим мандрівники мають змогу побачити гарні краєвиди, попити води з чистих джерел, покупатися на чистих пляжах.

Під час велопоходу учасники здолали відстань 163 км а також відвідали одну із пірамід Полтавщини в селі Комендантівка та комплекс пам'яток у селі Келеберда.

"Люби і знай свій рідний край!" - закликають велотуристи "ВелоПолтави" а також запрошують долучатися до активного відпочинку та туризму.


Автор: ГО «Велополтава»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 червня 2014, 15:41 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації