Вхід | Реєстрація

Попри показові обіцянки матерям, бойовики в Луганську не відпустили полоненого бійця «Айдару»

Попри показові обіцянки матерям, бойовики в Луганську не відпустили полоненого бійця «Айдару»

Попри показові обіцянки на камеру, терористи передумали відпускати полоненого бійця батальйону "Айдар", навіть коли його мати спеціально приїхала в Луганськ за своїм пораненим сином, ідеться в сюжеті.

На опублікованому відео - 28-річний Юрій Крижбовський із Полтави. Боєць батальйону "Айдар", контужений, із вуха тече кров, але навіть у такому стані намагається підібрати слова для звістки  матері з хворим серцем про свій полон.

Почувши в телефоні плач жінки, бойовики різко змінюють тон і люб'язно їй пояснюють подальші дії. 

"Наталя, ви, будь ласка, не плачте. Приїдьте в Луганськ, заберіть вашу дитину, вам віддадуть і, будь ласка,  ще дізнайтеся у мам, у яких також забрали дітей", - кажуть на камеру  терористи. 

У  Полтаві журналісти спробували знайти родичів Юрія Крижбовського, але марно. Сусіди вже кілька днів їх не бачили, а на відео ледь упізнали полоненого Юрка. 

"Господи, що ж з нашими дітьми... А хто це? А, Юрка. А що з ним? Це Крижба. Око праве зовсім не відкривається. Матері дзвоне. Сволочі.. Він в інституті займався, хороша сім'я, мама і ... вони без батька живуть", - розповідає сусідка Світлана Тимченко. 

Юрій Крижбовський до військкомату прийшов добровольцем, написав заяву й після перепідготовки  відбув до Луганського батальйону територіальної оборони "Айдар". БТР бійців потрапив у добре організовану засідку, під час бою були й убиті, й поранені, кількох полонили.

Тим часом, у військкоматі розповідають, що мати Юрія вже їздила до Луганська, але повернулася сама.

"Мати приходила, плакала, сльозами обливалася. Вона ж їздила вже до нього - не відпускають. Була вже в Луганську, розмовляла з Громовим. Ті обіцяли, якщо мати приїде - відпустять, але не віддали, використовували тільки для зйомки на відеокамеру,  щоб потім далі починати дражнити, обурення, ворожнечу якусь розпалювати. Не відпустили, сказали, що плани помінялися", - розповів заступник військового комісара Ярослав Піскун.

Нині за операцію з визволення  полонених бійців взялося керівництво АТО та СБУ. Нібито  тепер у Києві перебуває й лідер так званої "ЛНР", із ним тривають переговори.


Автор: «ТСН»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 червня 2014, 09:42 | Полтава | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації