Вхід | Реєстрація

Яндекс з’ясував, як полтавські школярі готувалися до ЗНО-2014

Яндекс з’ясував, як полтавські школярі готувалися до ЗНО-2014

З 1 квітня до середини червня 2014 року полтавські користувачі Яндекс.ЗНО (zno.yandex.ua) пройшли майже 24 тисячі тестів із різних предметів. Найбільше ─ з української мови та літератури, оскільки ці дисципліни є обов’язковими на оцінюванні для усіх українських школярів. Із предметів на вибір найпопулярнішими стали математика та історія України.

За даними сервісу Яндекс.ЗНО, топ-10 предметів однаковий по всій Україні. Виняток ─ Чернівецька область, де до десятки увійшли французька і німецька, а також Луганська та Донецька області ─ там на дев'ятому місці опинилася російська мова.

Порівняно з користувачами з інших регіонів, відвідувачі Яндекс.ЗНО з Полтавської області частіше за інших проходили тести з фізики.

Предмети, тести з яких користувачі Яндекс.ЗНО із Полтавської області проходили найчастіше

Предмет

Середній рейтинговий бал на Яндекс.ЗНО

1. Українська мова і література

138*

2. Математика

146

3. Історія України

151

4. Біологія

153

5. Фізика

155

6. Географія

143

7. Англійська мова

135*

8. Хімія

149

9. Світова література

138

10. Всесвітня історія

145

* Під час оцінювання з української та англійської мов враховуються не лише підсумки тесту, але й результати творчого завдання. На Яндекс.ЗНО користувачі проходять лише тестову частину, тому максимально можливий бал із мов на сервісі нижчий, ніж під час реального оцінювання.
За даними Яндекс.ЗНО, квітень ─ червень 2014

Із десятки найзатребуваніших предметів (без урахування англійської та української мов, де в оцінюванні є творче завдання) найкраще полтавчани справлялися з фізикою, біологією та історією України ─ середній бал із цих дисциплін перевищив 150 з 200 можливих. Найважче давалася їм світова література ─ середній бал з неї склав 138. Результати користувачів із Полтавської області майже не відрізняються від успіхів школярів з інших регіонів.

Найлегшим завданням з обов'язкових предметів — української мови і літератури — виявилося питання про автора слів “Без надії таки сподіваюсь” — із ним впоралися 97 % користувачів. А найскладнішим — вирішити, у якому випадку “не” пишеться разом — лише 7 % учасників тестування змогли це зробити правильно.

У середньому 11,5 % підготовчих тестів користувачі з Полтавської області пройшли повністю, а не здалися на середині. Найвища частка завдань, виконаних від початку до кінця, ─ з іспанської та російської мов і біології. Найчастіше на півдорозі кидали тести з хімії, історії України та географії. Якщо оцінювати старанність користувачів з різних регіонів, то сумлінніші за інших – школярі з Луганської, Сумської та Донецької областей ─ вони завершували тести приблизно у 12 % випадків.

Крім власне тренування на сервісі, українці хотіли побільше дізнатися про незалежне оцінювання. Усього протягом двох із половиною місяців Яндексу поставили близько двох мільйонів запитань про ЗНО. Найчастіше шукали самі завдання, відповіді, а після тестування — цікавилися результатами.

Що полтавчани запитували про зовнішнє незалежне оцінювання. Дані пошуку Яндекса за травень ─ червень 2014 року:

[как списать на зно 2014]
[что делать если не явился на зно 2014]
[з яких предметів потрібно здавати зно щоб поступити на банкіра]
[яке нужно здавать зно щоб поступити в мед на врача]
[кто может не сдавать зно]
[сколько людей провалили зно по математике 2014]


Автор: Прес-служба компанії «Яндекс.Україна»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації