Вхід | Реєстрація

Промовка не тільки про Вовку

Протягом тижня до автора цих рядків звернулося двоє людей. Конкретніше, до редакції надійшов лист від мешканки райцентру, інший, кобелячанин, розпочав розмову прямо на вулиці. У обох були схожі претензії. Сформулювати їх можна таким чином: «Не критикуйте українську владу і президента Порошенка. Адже зараз війна і робити цього не можна. А владі й президенту потрібно дати час. Мовляв, їх життя навчить».

Що можна сказати з цього приводу? Можливо, якесь абстрактне «життя» когось абстрактного і маловідомого широкому загалу чомусь і вчить. А в реальному світі все відбувається дещо інакше.

У зв’язку з такими претензіями пригадав розмову зі своїм російським другом. Саме другом, хоча й громадянином Російської Федерації. Він, на відміну від більшості своїх співгромадян, намагається критично сприймати інформацію, яку йому подають, та відділяти пропаганду від реального стану речей. У свій час, ще на початку анексії Криму, мій російський друг сказав: «Та не переймайся ти так щодо війни. Нічого не буде. Ну покричать Обама з Путіном один на одного. Ну поміряються, як хлопчики в дитсадку, своїми «бубусиками». І все на цьому закінчиться».

Судячи з подальшого розвитку подій, два хлопчики отими штукенціями таки помірялись. І той, який самбіст, побачив, що у нього таки менша. І від образи та не надто великого розуму почав її розтягувати. І тягне до цього часу. А у величезній країні немає дядька, тітки чи групи людей, які б сказали хлопчині: «Не тягни, бо відірвеш. Воно само виросте, якщо природа так розпорядиться. А як і не виросте, то можна бути щасливим, навіть якщо твоя штукенція менша, ніж у сусіда».

І можна було б наплювати на маленького хлопчика з маленькою штукою. Адже він живе в іншій державі. Та справа в тому, що у нього є атомна бомба. І, судячи з усього, немає в його державі достатньої кількості людей, які б у свій час зупинили малого, пристрожили і навчили. Напевно, думали: «Та нехай дитя бавиться, воно ж мале, якщо шкоди наробить, то невеликої. А далі він виросте і життя його всьому навчить».

Ну, і що вийшло? Тепер і ми, і увесь світ із страхом чекаємо, чи відірветься «бубусь» у маленького Вовчика.

Так от, шановні, є всі підстави думати, що ми можемо виростити своїх українських Вовчиків, якщо мовчатимемо, як вони крадуть у армії, «пиляють» бюджет, обдурюють співгромадян. А щодо заборони критики під час війни… Так вона, війна, може продовжуватись до безкінечності. Адже на ній не тільки вбивають, а й заробляють величезні гроші.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 липня 2014, 09:10 | Полтавщина | Редакційна


1. Микола Гузченко / 25 липня 2014, 11:36
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
1.Не за баром
«А чтобы иметь право называть Вовкой чужого президента большого ума не надо.»

Це точно. Я теж думаю, що таку поважну високопоставлену людину ніззя називати просто Вовкою. Треба мати повагу і писати "Путін-хуйло".
2. Чудо Юдо / 25 липня 2014, 11:44
1.Не за баром
«Господи, от войны что ли Филоненко стал сексуально озабоченым?»

Якомусь росіянину пукан рве. РуссоТВ шкідливе для мізків...
3. Ясен / 25 липня 2014, 12:50
Та з Пуйло все зрозуміло,уже й говорити нехочеться.Але оце
7.ненависний чиновник
«.Вчора подивився виступ Яценюка,а тепер думаю:" Що?Вовчики побігли з корабля?»

Це ж правда!
7.ненависний чиновник
«Наприклад ,сіль коштувала 2,50гр,пустили слух ,за дві доби стала коштувати 5-6 гр.Так що це підприємництво,чи спекуляція?Я все розумію займається підприємець виробництвом ,будує,надає послуги,честь і хвала йому,він підприємець,а ті,що сіль в два дорога продають бариги-спекулянти.»
І це правда!
7.ненависний чиновник
«1)реалізувати маєтки (Медведчуків,Суркісів,Яценюків,Турчинових,і т.д.,залишивши квартири з розрахунку 20 кв.м.на члена сім"ї »
Я обома руками за!
4. Алексей / 25 липня 2014, 13:37
10.Автор
« І, судячи з усього, немає в його державі достатньої кількості людей, які б у свій час зупинили малого, пристрожили і навчили. Напевно, думали: «Та нехай дитя бавиться, воно ж мале, якщо шкоди наробить, то невеликої. А далі він виросте і життя його всьому навчить».»


Большинство граждан в РФ довольны своим Президентом и правительством с патриархом вместе взятыми! Никто не будет идти против большинства. Даже если абстрагироваться от СМИ и действий с Украиной, то все равно политика Президента импонирует большинству россиян, потому что перед тем как начинать внешнюю политику была произведена большая работа по пересмотру и переоценке социальных проблем внутри страны, увеличены зарплаты, пособия, пенсии, началась реорганизация медицины и т.д. короче подготовился он очень хорошо и подвинуть или свернуть его будет труднее, нежели опять таки осуществить мечту Ляшка!
5. Чудо Юдо / 25 липня 2014, 15:23
12.Алексей
«Большинство граждан в РФ довольны своим Президентом и правительством с патриархом вместе взятыми!»

Ніхто не заважає росіянам малювати ікони на Путіна (що вони в буквальному сенсі роблять уже давно). Але Путлєр виходить за рамки своєї держави, йому хочеться погратися у війнушки з іншими країнами. І він з цієї ж ікони тицяє пальцем за кордон з лозунгом: "бей хачей!", "хахлы пид**асы!", "США гады!", "евреи - наши враги!", "Долой гейропу" і т.д. і т.п. Добрий дядя придумує кожен день для свого народу ворогів. Раптом якась біда - це все американці винні. Щось не так з економікою - це Європа заважає нам жити. Десь просто повіяло не тим повітрям - зводьтеся піною в сторону українців, це вони, гади, винні. Це відбувається уже років з п’ятнадцять.
І я просто думаю... Трохи менше століття назад була уже така доволі міцна держава, в якій був всіма обожнюваний лідер і лідер цей підняв економіку країни, навчив жителів її вважати себе сильними та непереможними і регулярно знаходив їм ворога за кордоном, щоб вони були чимось зайняті, і щоб не шукали проблем всередині... Закінчилося все це дуже сумно.
6. Микола Гузченкo / 27 липня 2014, 12:32
19.мешканец
«Или ты бессмертный?»

Ну да. Бачив фільм "Грань будущєго" з Томом Крузом? Ні? Так подивись - то якраз про мене.
А ти мабуть хочеш вчинити наді мною фізичну розправу? Батюшкі свєти! Стидна тєбє далжно бить, мєшканєц. Пажилой інтєлігєнтний чілавєк, с висшим абразаванієм, а вєдьош сібя как мєрзкая нєабразованная шпана із падваротні. Пазоріш і страну, і сваї пагони. А самає ужаснає - пазоріш Путіна.
Чуєш, ізвєстний чілавєк, а ти листи вже написав Каплатому і Авакову, шо ти отут мені пір’я розпускаєш? Пиши давай.
7. шофер / 27 липня 2014, 17:58
27.мешканец
«Модераторы, где ненормативная лексика?!»
молчаніє модераторов - знак сагласия ))
8. мешканец / 30 липня 2014, 21:36
67.Алексей
«а преданных людей, особенно в России, за 1000 км - не смеши»

Забыл добавить, в Кобелякском районе. А в Полтавской области - ещё больше. Повторю: не знаешь, кто я - набери в Google фамилию и имя, Бывалый подскажет. До встречи.
9. Алексей / 30 липня 2014, 21:40
69.мешканец
«На русском языке звучит "на Украине". Во-вторых, Алексей, учи язык, учи грамматику!!!»


«... названия государств, а не регионов оформляются в русской традиции с помощью предлогов в (во) и из...» (Граудина Л. К., Ицкович В. А., Катлинская Л. П. Грамматическая правильность русской речи. М.: Наука, 2001. С. 69).
10. ГістьЯ / 30 липня 2014, 21:56
62.мешканец
«А девушка "Гистья", по поводу бисера: не надорвись!
Вас-то я тоже всех знаю. Никуда не денетесь "с бронепоезда".
До встречи, мешканец.»

Пчела, вонзив стальное жало,
Не знает, что она пропала.
Так и глупцы, пуская яд,
Не понимают, что творят...
Омар Хайям.
11. Алексей / 30 липня 2014, 22:00
71.мешканец
«Забыл добавить, в Кобелякском районе. А в Полтавской области - ещё больше. Повторю: не знаешь, кто я - набери в Google фамилию и имя, Бывалый подскажет. До встречи.»

Можешь и мою набрать :) Думаю, если пипками меряться, твоя не в фаворитах будет!
12. мешканец / 30 липня 2014, 22:11

72.Алексей
««... названия государств, а не регионов оформляются в русской традиции с помощью предлогов в (во) и из...» (Граудина Л. К., Ицкович В. А., Катлинская Л. П. Грамматическая правильность русской речи. М.: Наука, 2001. С. 69).»

В двух похожих, но разных языках нормы могут не совпадать, например: в русском языке фамилия на -ко не склоняется, а в украинском - склоняется. Для русского языка исторически сложившейся нормой является "на Украине", хотя это исключение из общего правила (которое Вы привели, цитируя Граудину). Это не единственное исключение: например, мы говорим "на Кубе", (не только остров, но и государство). Ещё раз подчеркнём, это исторически сложившаяся норма. Со временем норма может меняться, и в первую очередь исчезает исключение. Такие колебания испытывает и норма "на Украине". Для изменения этой нормы важны две причины: лингвистическая (из системы исчезает исключение) и экстралингвистическая (общественное мнение). В качестве "общественного мнения" Вы предлагаете мнение носителей украинского языка, в то время как для русской нормы важно мнение носителей русского языка. приблизительно такое же давление извне мы можем наблюдать в орфографии Таллинн-Таллин, и т.д. Словари и справочники современного русского языка пока не фиксируют новую норму, то есть, для носителей русского языка пока ничего не поменялось. Носители украинского языка не могут устанавливать правила для носителей русского, даже если этого им очень хочется))
13. мешканец / 30 липня 2014, 22:28
72.Алексей
«
«... названия государств, а не регионов оформляются в русской традиции с помощью предлогов в (во) и из...» (Граудина Л. К., Ицкович В. А., Катлинская Л. П. Грамматическая правильность русской речи. М.: Наука, 2001. С. 69).»

Ага, читаем у Граудиной полностью: "В 1993 году по требованию Правительства Украины нормативным следовало признать варианты в Украину. Тем самым разрывалась не устраивающая его этимологическая связь конструкций на Украину и на окраину. Украина как бы получала лингвистическое подтверждение статуса суверенного государства..."
Как Правительство Украины может устанавливать нормы русского языка? Литературная норма не может измениться в одночасье из-за каких-то политических процессов.
14. мешканец / 30 липня 2014, 22:31
79.Алексей
«
Ну, знаешь, тогда сиди смирно и спрашивай разрешения, по старшинству и воинскому званию! »

Алексей, ну осетра-то урежь ;-) Нечего сказать, что ли?
15. Алексей / 30 липня 2014, 22:33
81.мешканец
«Ага, читаем у Граудиной полностью:»

Це выдерка із заслання! Ви відкрийте текст цілком і дайте на нього посилання!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації