Вхід | Реєстрація

Бойовики штурмують аеропорт у Донецьку, а РФ продовжує підготовку до атаки на Маріуполь

Бойовики штурмують аеропорт у Донецьку, а РФ продовжує підготовку до атаки на Маріуполь

У РНБО заявили про факти порушення росіянами умов перемир'я, а також продовження пересування військ противника на напрямі стратегічних ударів з Криму та з Новоазовського плацдарму.

За минулу добу було зафіксовано два десятки провокацій та обстрілів позицій сил АТО, що відповідає середній кількості бойових сутичок між силовиками та противником, які спостерігались до оголошення режиму припинення вогню.

Бойові зіткнення, у відповідності до мапи АТО від РНБО сконцентрувалися у районі Донецька, Дебальцевого та у районі між Донецьком та Маріуполем. Особливо запеклі бої йшли за аеропорт у Донецьку, де українські військові розгромили три танки та два БТРи російських найманців, які атакували позиції силовиків під вогнем із "Градів". Окрім того, бойовики продовжують обстрілюють житлові масиви Донецька і звинувачують в цьому українську артилерію. Через снаряди противника була пошкоджена спеціалізована загальноосвітня школа-інтернат №22, два 9-поверхових будинки і будинки приватного сектору.

Крім того, за інформацію від командира батальйону "Луганськ-1" поступила інформація про намір бойовиків атакувати населений пункт Лисичанськ.

За інформацією комбата, їхня розвідувальна рота виявила велике скупчення військової техніки поблизу Первомайська і попереджає, що ворог готує прорив на звільнений нещодавно від терористів Лисичанськ. Але у штабі АТО заперечили цю інформацію, так, за словами уповноваженого керівника штабу АТО в Лисичанську Віталія Шведова, навіть далекі блокпости за останній час не піддавалися атакам.

Біля блокпосту сил АТО, який знаходиться під Слов'яносербском залишається напружена ситуація. Як повідомляють у РНБО, блокпост взяли у часткове оточення танками, бронемашинами та піхотою противника, але сторони дотримаються умов припинення вогню, хоча противник вдається до регулярних провокацій.  

Біля Маріуполя фіксується посилення угрупувань армії РФ та бойовиків. Під самим Маріуполем бойовики проводять маневри – вночі підтягували до своїх позицій системи залпового вогню "Град", але повідомлень про обстріли не було. А у район Новоазовська, як повідомляє Тимчук, противник стягнув близько 180 одиниць військової техніки: танки, БТРи, БМП, "Гради". Така концентрація сил та зміни передових позицій артилерії противника можуть бути свідченням того, що зведені підрозділи армії РФ та бойовиків готуються до штурму міста.

Слід зазначити, що у двох районах на маріупольському напрямку вводиться особливий режим із жорсткими обмеженнями, які стосуються прав громадян, які знаходяться у Новоазовському та Тельманівському районах. А на засіданні Кабінету міністрів України за участю президента Петра Порошенко та голови Верховної Ради Олександра Турчинова, президент України заявив, що існує можливість введення особливого режиму перебування громадян у районах, які межують із зоною АТО.

У свою чергу, за словами президента України, українські військовослужбовці у зоні АТО здійснюють перегрупування із метою посилення оборони та захисту територій.


Автор: «ТСН»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 вересня 2014, 17:38 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації