Вхід | Реєстрація

Сили АТО готуються до відведення важкої артилерії у 15-кілометрову зону

Сили АТО готуються до відведення важкої артилерії у 15-кілометрову зону

Сили АТО на Донбасі, де за минулу добу загинули двоє українських військових, почали підготовку до відведення з передових позицій важкої артилерії у 15-кілометрову зону, відповідно до мирних домовленостей, які були досягнуті на минулих переговорах у Мінську.

Про це сьогодні на традиційному брифінгу повідомив речник РНБО Андрій Лисенко.

"Збройні Сили України та інші силові підрозділи, які задіяні в АТО, почали підготовку до відведення важкої зброї на 15-кілометровий рубіж відповідно до домовленостей про припинення вогню, досягнутих 5 і 19 вересня", - заявив Лисенко.

Він  також пояснив, що мова йдеться про відведення артилерії та броньованої техніки, яка має на озброєнні гармати калібром понад 100 мм, а всі ж інші підрозділи і техніка продовжують залишатися на займаних позиціях.

"У нас є інформація, що у них також почався рух на відведення, але поки не такий активний, як ми очікуємо", - додав речник РНБО.

За словами Лисенка, за оперативною інформацією, спостерігається відведення військ Росії з України, у звязку з чим у бойовиків стає менше можливостей використовувати важку артилерію, вони відходять на другорядні позиції.


Автор: «ТСН»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 вересня 2014, 18:30 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації