Вхід | Реєстрація

Поки бойовики «розбираються» між собою, українські військові відстоюють свої позиції. Карта АТО

Поки бойовики «розбираються» між собою, українські військові відстоюють свої позиції. Карта АТО

У РНБО доповіли, що на контрольованих бойовиками територіях помічені "розбірки" між бандформуваннями, які вже почали ділити міста і воювати між собою за сфери впливу.

Наприклад, у Донецьку вчора, 22 вересня, відбулось збройне зіткнення між бойовиками незаконних бандформувань "Оплот" та "Кальміус". Під час перестрілки було вбито 5 осіб із "Кальміуса". У Луганську бойовики вже захоплюють елітне житло, у місті процвітає мародерство, між бандами йде боротьба за сфери впливу.

Але водночас бойовики не полишають надій розширити підконтрольні собі території та намагаються відсунути силовиків від Донецька. Противник атакував одночасно у двох напрямах, так, бої знову точилися за аеропорт та на новому північному напрямі у населеному пункті Авдіївка на півночі Донецька. Цей населений пункт має важливе стратегічне значення, як попереджають експерти, захоплення Авдіївки дозволить терористам вдарити по аеропорту Донецька з північного напряму. Як повідомляють у РНБО, атаки бойовиків були відбиті.

Інший удар противником був нанесений у селища Нікішине, яке знаходиться у 10 кілометрах на південь від Дебальцевого. Так, за інформацією керівника "ІС" Дмитра Тимчука, бойовики чотири рази йшли на штурм цього селища. Окрім того, у цьому районі противник наніс вогневий наліт по селищу Малоорлівка з мінометів.

 
Також, Тимчук повідомляє про вогневий наліт на місто Щастя. Про обстріли сил АТО повідомляє і прес-центр оперативного командування "Північ".

"Сьогодні, 23 вересня, близько 11 години в районі виконання завдань одного з підрозділів розпочато обстріл бойовиками з мінометів", - йдеться у повідомленні.

Слід зазначити, що самі бойовики вперто повідомляють про відведення своїх артилерійських підрозділів від лінії зіткнення з українськими військами.

На Південному фронті, як повідомляє Тимчук, противник намагався перейти у наступ на напряму населених пунктів Комінтерново-Маріуполь та Новотроїцьке-Волноваха. Але українська артилерія завадила скупченню противника та розсіяла його бойові порядки.   

Біля самого Маріуполя залишається відносно спокійна ситуація, однак час від часу з боку східних районів роздаються звуки артилерійських вибухів. Бійці Нацгвардії продовжують забезпечувати охорону Маріуполя, а на блокпостах навколо міста та опорних пунктах встановлений контрольно-перепускний режим.Крім того, продовжується інженерне та фортифікаційне обладнання блокпостів та загального району оборони міста, в чому військовим допомагають місцеві жителі.

Слід також зазначити, що за інформацією Дмитра Тимчука, в Україні залишається не менше 4 батальйонних тактичних груп військ РФ. А у районі Луганська, за допомогою російських фахівців і перекинутих з РФ засобів, було створено ешелоновану систему ППО. Аналогічна система протиповітряної оборони вже була раніше розгорнута у районі Донецька.

А на кордоні з Україною війська РФ розгорнули систему радіолокаційного спостереження, також помічено роботу станцій, які перехоплюють радіообмін між підрозділами силовиків.


Автор: «ТСН»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 вересня 2014, 17:08 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації