Вхід | Реєстрація

Обласний семінар в Кобеляцькому районі

Обласний семінар в Кобеляцькому районі

У теперішній час в Україні значну роботу з вивчення і пропагування історії рідного краю здійснюють краєзнавчі та історичні музеї.  Їх діяльність  пов'язана із суспільними потребами у збереженні та вивченні документальних пам’яток матеріальної і духовної культури народу, природних об'єктів.

Різновидністю громадських музеїв є шкільні музеї. Вони комплектуються, створюють експозиції і використовують їх відповідно до навчально-педагогічних і виховних завдань школи. Кращі шкільні музеї функціонують як шкільні навчально-методичні центри і лабораторії, що відкривають значні можливості підвищення ефективності навчально-виховного процесу. Важливу роль при цьому відіграє самостійна робота школярів під керівництвом педагогів.

З метою упровадження нових форм музейної педагогіки у роботу музеїв при навчальних закладах 8-9 жовтня 2014 року був проведений обласний семінар-практикум керівників (завідувачів) музеїв при навчальних закладах. Перший день семінару проходив у м.Полтава, а 9 жовтня учасники практикуму відвідали заклади освіти та культури Кобеляцького району.

Спочатку гості відвідали музей народознавства та кімнату Бойової Слави Бутенківської зош, де учні-екскурсоводи провели змістовні подорожі  та розповіли про музейні експонати. Далі було проведено пленарне засідання, на якому перед учасниками семінару виступили: начальник відділу освіти Кобеляцької райдержадміністрації Коваль Н.М., директор Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Комісар С.В., керівник  зразкового музею Солошинської зош Свириденко В.М. Про  форми і методи роботи шкільних музеїв інформували  керівники музеїв Дрижино-греблянської зош Замкова Л.А та Орлицької зош Шовкопляс Л.С., директори  Кобеляцького НВК№1 Постольник Я.Г. та Бутенківської зош Журавель Г.В. Далі гості відвідали Кобеляцький музей літератури та мистецтва, директор якого Чешко Т.М.  розповіла про роботу музею  та  познайомила всіх з  музейною експозицією.  Після цього учасники семінару переїхали в Світлогірську зош, де їхній увазі  на базі історико-краєзнавчого шкільного музею був запропонований практикум  «Формування системи духовних цінностей дитини через педагогічний процес в умовах музейного середовища».   Про роботу шкільного музею розповіли присутнім директор Світлогірської зош Ялова А.С. та її заступник Малькова С.В.  Підсумки семінару-практикуму було підведено на засіданні круглого столу, учасники якого  високо оцінили стан музейної справи у навчально-виховних закладах Кобеляцького району.


Автор: Кобеляцька районна станція юних туристів


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 жовтня 2014, 09:41 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації