Вхід | Реєстрація

Чому не потрібно ділити «шкуру ведмедя», якого немає

Чому не потрібно ділити «шкуру ведмедя», якого немає

Ось уже й вибори до парламенту в Україні відбулися. А ніяких меседжів (по-українськи — повідомлень) від теперішньої влади щодо майбутнього розвитку держави так і немає. Натомість, розпочалась чергова мутна коаліціада. Усе це дуже схоже на черговий розділ «шкури ведмедя». Ще не вбитого, до речі. Та й узагалі виникають сумніви в існуванні того метафоричного «ведмедика».

Якщо «мутять» вгорі, то відповідні «мутки» розпочинаються і внизу. І ось уже на сайті «ЕХО» новосанжарці активно ділять посаду голови тамтешньої райдержадміністрації. Називають прізвища претендентів із числа нинішніх чи колишніх громадських та політичних активістів. При цьому, щедро обливаючи потенційних кандидатів відрами бруду.

Кобеляки дещо спокійніші. Якщо проаналізувати коментарі на редакційному сайті, то нинішнього голову Кобеляцької РДА Івана Тернового «полощуть» набагато менше, аніж його колегу, уже відставника із Нових Санжар, Володимира Паршевлюка. А казали ж Володі колеги із «ЕХО»: «Не пий із тієї калюжі…» Та «правда жизні», зрештою, зовсім не в тому, які причини шквальної критики в Інтернеті на адресу Володимира Володимировича. Можливо, він справді не справився з обов’язками державного посадовця. Можливо, критиканами керує елементарна українська «жаба». Мовляв, на тобі за те, що із «грязі», тобто, із журналіста, та в такі князі. Подібна думка, до речі, вельми суб’єктивна. Автор чомусь, навпаки, вважає, що більшого кайфу та престижу, аніж говорити й писати те, що думаєш, немає й не буде. Враховуючи, що за це ще й гроші платять. Але, повторюся, сенс — не в цьому.

А сенс у тому, що на мою, знову ж таки суб’єктивну, думку, посаду голови РДА, які і саму РДА, давно пора відправити на смітник історії. І справа зовсім не в особистих якостях та соціальному походженні Паршевлюка, Тернового чи когось іншого. Та ви хоч випускника Гарварда туди поставте, а користі від цього не буде. Колесо ж історії крутиться. На часі — сланцева революція, нанотехнології, андронний коллайдер. Це — XXI століття. А розподілення посад від одного президентського васала іншому — то із Середньовіччя. Неможливо в часи «Макінтоша» та міжконтинентальних платіжних систем ефективно керувати феодальними методами.

Саме тому настійливо рекомендую всім кандидатам, які приміряють на себе «корону» районного масштабу, та тим, кого жаба душить, заспокоїтись і зайнятись більш конструктивною діяльністю. Якщо РДА й збережуться, то на зовсім короткий проміжок часу. І з максимально урізаними повноваженнями. Вони то, ті повноваження, й нині урізані. Грошей — немає, земельні питання із відома РДА, слава Богу, забирають. І що залишається в сухому залишку? Хіба щоки надувати і з пам’ятниками щось чудити.

Повірте, ніхто не сумнівається, що нинішні переможці парламентських виборів сплять і бачать, як би зберегти оті рудименти феодальної епохи. У всякому випадку, після виборів про вимогу ліквідації РДА та ОДА заявив лише Андрій Садовий із «Самопомочі». Інші чомусь замовкли. Хоча теж обіцяли. Але «одружуватись», тобто, ліквідовувати непотрібні бюрократичні установи, їм таки доведеться. У них просто виходу іншого немає. Нижче спробую пояснити, чому так думаю.

Здається, навіть у найзатятіших патріотів давно зникли сподівання на те, що нинішня українська влада здатна проводити самостійну політику. Вона повністю залежна від зовнішнього впливу. І це — не провина Петра Олексійовича та Арсенія Петровича. Так уже доля розпорядилась, що Україна потрапила у сьогоднішній геополітичний «заміс». Вини тут більше їх «піпіредників». І не лише Віктора Федоровича та Ніколая Яновича. У свій час «видатний» внесок у розвал української держави зробили і Віктор Андрійович із Юлією Володимирівною. І той, що сказав: «Маємо те, що маємо».

І от у період геополітичного «замісу» та нової холодної війни в епіцентрі всієї цієї трясці опинилася держава: без армії, міліції і, що головне, — грошей. Гроші, натомість, є у американців та європейців. І вони, здається, готові платити. Але й музику замовляти будуть. А в їх музичній п’єсі, судячи із вимог Міжнародного валютного фонду, зовсім немає місця для хору із десятків тисяч українських бюрократів, які протирають штани по РДА та інших схожих інституціях. І тому ними, адміністраціями, пожертвують.

Безумовно, нинішня українська влада може спробувати цього не зробити. Їм би взагалі нічого не робити, крім розпилювання бюджету. Але, якщо «америкоси» грошей не дадуть, то «хатка» розвалиться. І тоді керувати вже будуть не «янкі», а «ванькі». А вони, чує моє серце, нинішніх переможців парламентських виборів, ой, як не люблять. «Ванькі» то адміністрації, можливо, і збережуть. От тільки призначатимуть на них не партійців «Народного Фронту» чи «Удару». Хоча… Не факт, зовсім не факт. Доступу до «ефесбешного» архіву не маю, тож можу помилятися.

А якщо серйозно, то краще, шановні земляки, щось виробляйте. Хоча б якийсь національний продукт. А ділити «шкуру ведмедя»… Його ж ще не вбили. Та й чи «ведмідь» то узагалі? Так, собака єнотовидна.

P. S. Коли номер був готовий до друку, у редакцію надійшло повідомлення про те, що голова Кобеляцької РДА Іван Терновий написав заяву на звільнення. Це відбулося у рамках рішення політради партії ВО «Свобода» про відкликання своїх представників з органів державної влади.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 листопада 2014, 18:33 | Полтавщина | Редакційна


1. шофер / 12 листопада 2014, 19:47
І це — не провина Петра Олексійовича та Арсенія Петровича. ..... Вини тут більше їх «піпіредників». І не лише Віктора Федоровича та Ніколая Яновича. У свій час «видатний» внесок у розвал української держави зробили і Віктор Андрійович із Юлією Володимирівною. І той, що сказав: «Маємо те, що маємо».
Знову ж, можливо я надивився пізнавальної документалістики та історії, але я важаю що вина цього замісу навіть і не у піпарєдніках. Все що зараз відбувається у світі, і з нашою країною зокрема, взагалі то ніщо інше як сама сущність життя - війна. І те що ми називаємо першою та другою світовою, насправді ніщо інше як періоди загострення, взагалі то, однієї і тієї ж війни, якою являється - знову ж, власне саме життя. І так вже воно склалося, що географія земної суші, розділила земне грішне населення на Європу, Росію, Китай, Америку, які завжди будуть хотіти жити, а значить воювати за земні ресурси, за домінування свого виду. І давайте розуміти, що "движок" цього процесу, настільки непідконтрольний самим же людям, що піпарєднікі могли би хіба що лише тіль-тіль скорегувати деталі процесу. Але змінити його хід в принципі - шансів не мав ніхто (щоб приписувати їм бодай хоч якусь долю провини). Бо ні Європа, ні Росія, ніхто ніколи не припинить боротьбу за виживання.

Єдине на чим можна дискутувати, так це над тим - хто агресивніший та хитріший у цій війні. Хто на кого надвигається, а хто вимушений захищатися. Чиї дії є провокативними, а чиї відповідними. І тут я згадую одну картинку - демотиватор: Посилання на savepic.org
2. Мішугене / 12 листопада 2014, 21:27
А скажіть Шофере таки класно,що в у величезному морі українського телегімна хоч в інтернеті можна побачити не одну лиш пропаганду.Побільше б таких Ех.На жаль вимушений погодитись з Вашою тезою про неможливість проведення Україною самостійної політики.А миколайович здається не дивлячись на свій вік та досвід наївно вірить в українського Ганді, Де Голля чи Бетмена. Та такого суперхероу масони ще в колисці задушили б.Хоча мені здається,що Кучма таки соображав в якій каші Україна вариться і умів лавірувати.Ну та у нього ж радники такі як Горбулін були.А пізніше пішли одні неадеквати, всі оті ющенки.тімашенки.яники А югка юценко й досі хейньою мається.
3. шофер / 12 листопада 2014, 22:06
2.Мішугене
«А скажіть Шофере таки класно,що в у величезному морі українського телегімна хоч в інтернеті можна побачити не одну лиш пропаганду»
О.... це да. Але в той же час, ми, зокрема, можемо за де дякувати, на жаль, лише одній людині - автору цієї статті. Але нехай хоча б однією людиною, та все ж нам повезло )) Бо серед більшості інших, навіть однієї такої думки немає - сумно...

2.Мішугене
«Хоча мені здається,що Кучма таки соображав в якій каші Україна вариться»
...сумна ностальгія. Сумна, бо такого вже не буде. А про кашу у якій вариться Україна "соображали" всі президенти - несоображати у них небуло можливості, аби і хотіли. Вплив на чиновництво України бере початок із перших днів її "незалежності". Із перших днів розпаду СССР, очима хоч сходу хоч заходу, Україна завжди була ресурсом, котрий треба захопити, але ніколи не була країною. Зараз ми спостерігаємо ніщо інше як загострення цього багаторічного змагання.
4. Бусел / 13 листопада 2014, 00:15
***А в їх музичній п’єсі, судячи із вимог Міжнародного валютного фонду, зовсім немає місця для хору із десятків тисяч українських бюрократів***
-------------------------------
Судячи із вимог МВФ та умов Угоди про ассоціацію, на Україні немає місця не лише для "хору із десятків тисяч українських бюрократів", а, перш за все, для 30-35 млн українців, які виявилися зайвими, бо нерентабельні і просто без шума і пилі вимруть...
5. Аnatoli / 13 листопада 2014, 06:22
Логіка Революції Гідності диктує, що тепер відхід від владних посад має відбуватися не по-тихому -"встав і пішов", а винятково після грунтовного звіту перед людьми та фахового аудиту зробленого на посаді... Дивись, і нові претенденти більш зважено аналізуватимуть свої перспективи!
6. Чувачок / 13 листопада 2014, 07:38
Дядько Хвілон ти чаво такі обідні статєйки попісуєш? Тьотка Таміла как прачтьот так в бєлку і прєвратітся.Ана ж уже 2 плаття і трі брючних кастюма пашіла,ажопалізи вже в укрсімбанк к дядє ГЄНЄ щєта сабіралісь пєрєвадіть.
7. Ваганич Дурахманич / 13 листопада 2014, 09:48
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Стаття дуже хороша. Але лише для пересічної української базарної баби, вівці чи мавпочки, це уже на ваш смак. Коротко статтю можна переписати в інший спосіб. А саме: давайте знищимо всеобще зло (прогнившу систему) - адміністрації районні і обласні і все буде добре. Шановний Ігор ФІЛОНЕНКО, а хто буде тоді виконувати функції управління державою? Чи ви навіть не знаєте про що йде мова? Не дивно. Ймовірно відбудеться наступне - будемо міняти вивіски і переводити отих чиновників під інші таблички. Робота по функціях держави то не зникне. Це ваш колега- Паршевлюк замість державних справ в основном дуркував, грів жопу біля голубого озера та убивав з дурмановою службове авто. Кажуть що лише пального прокатав на 40 тисяч бюджетних гривень, а в скільки ще ремонт обійшовся. Народ український підтримав майдян дла того щоб до влади прийшли професіонали-патріоти державотворці, провели реформи, направлені на підняття якості функцій держави. А що ми, прості люди, отримали? А отримали ми на місцях новоспечених очільників - неуків-дикунів, шоу з лінчуваннями, брехню. Послухайте того Паршевлюка - він все бреше. Ще називає себе бандерівцем. Та ти і твоя шайка позориш націю, український народ, досягнення майдану. Саме така гниль розвалює нашу державу. Зараз вони хочуть переламати хребет державі - знищити вертикаль влади. Тоді держава буде як розчленоване тіло, ніхто нікому не буде підзвітний і відповідальних не буде. Та дивіться хоть на один крок уперед, бо й надалі будуть наш народ бидлом називати.
8. ГІСТЬа / 13 листопада 2014, 10:08
7.Ваганич Дурахманич
« давайте знищимо всеобще зло »

Будь добрим!
9. Чудо Юдо / 13 листопада 2014, 12:36
7.Ваганич Дурахманич
«ажуть що лише пального прокатав на 40 тисяч бюджетних гривень, а в скільки ще ремонт обійшовся.»

Блін, ну от подобаються мені такі коментарі, в зошит треба записувати!
От зараз скажуть, що я Паршевлюка захищаю. Ні. Я просто ржу від того, як люди "хавають" інфу, навіть не задумуючись над нею.
Ви хоч самі прикиньте - 40.000 гривень - це 2500 літрів пального (по сьогоднішній ціні, навіть не по літній). А 2500 літрів - це 41666 кілометрів (порахував по 6 літрів на 100 км, хіба службове авто з убитим нафіг двигуном, або ж являється танком - тоді більше жерти має). Він що, Україну по кордону 6 разів об’їхав за літо, чи що?

Отак всяка херня на слуху у народу і з’являється - хтось ляпнув не подумав, а хтось "схавав" не думаючи...
10. traktorist / 13 листопада 2014, 13:06
9.Чудо Юдо
«Ви хоч самі прикиньте - 40.000 гривень - це 2500 літрів пального (по сьогоднішній ціні, навіть не по літній). А 2500 літрів - це 41666 кілометрів (порахував по 6 літрів на 100 км, хіба службове авто з убитим нафіг двигуном, або ж являється танком - тоді більше жерти має). Він що, Україну по кордону 6 разів об’їхав за літо, чи що?»

Наївний...А спиздить?Якби ту солярку,що теоретично "схавав" мій трактор перевів у "фактично",то я повинен був би випахати всю Україну,ну і пару воєводств у сусідів.
11. базарянин / 13 листопада 2014, 14:01
9.Чудо Юдо
«Ви хоч самі прикиньте - 40.000 гривень - це 2500 літрів пального (по сьогоднішній ціні, навіть не по літній). А 2500 літрів - це 41666 кілометрів (порахував по 6 літрів на 100 км»

Чого далі не дорахував? Аааа...пальці на руках скінчились... Це виходить десь по 225 км у день. За день такий кілометраж по самих Санжарах можна накатати.
[[Отак всяка херня на слуху у народу і з’являється - хтось ляпнув не подумав, а хтось "схавав" не думаючи...]] Ти за собою краще слідкуй, що ти хаваєш, а ми вже тут нахавались того гавнопатріота сповна. Як би вам цього клоуна туди у Кобеляки на ПМЖ відправити, кобилам яйц-я чухати.
12. Чудо Юдо / 13 листопада 2014, 14:22
11.базарянин
«Це виходить десь по 225 км у день. За день такий кілометраж по самих Санжарах можна накатати. »

225 км в день - це 4 рази до Полтави ТУДИ і НАЗАД, близько 3 годин на саму дорогу. Без вихідних. Скільки ж він приділяв часу на іншу роботу?
А якщо по самих Санжарах, так від траси до моста 3 з гаком кілометра. Вовка що, на цьому відрізку "по самих Санжарах" кожен день 75 разів проїжджав для приколу?
Я вважаю дану суму взагалі видуманою. Вам хочеться вірити у всілякі дурниці - вірте на здоров’я.

P.S. У кобил немає яєць, чи Вам це хтось сказав і Ви також вирішили повірити не задумуючись?
13. базарянин / 13 листопада 2014, 15:35
12.Чудо Юдо
«225 км в день - це 4 рази до Полтави ТУДИ і НАЗАД, близько 3 годин на саму дорогу. »

У вас видно авто немає, не пишіть дурниць. Якщо є халявне пальне, дармове авто і почуття невиконаного патріотизму, то 225 км в день це фігня.
12.Чудо Юдо
«Я вважаю дану суму взагалі видуманою.»
Я вважаю, що точну суму треба запитати у самого Паршевлюка. Нехай він перед народним віче відзвітує по-патріотськи, чесно скаже скільки він бюджетних коштів просрав на пальне разом із тумановою, перебуваючи на посаді голови. Вони ж службове авто використовували як учбове. Взагалі, патріот повинен перед громадою на народному віче прозвітувати про свою патріотичну роботу на посаді голови адміністрації. Що він зробив корисного для своєї держави, для рідної землі, для людей. Громада, що його підтримувала повинна почути цифри, що пішли на обслуговуання його привілеїв, його зарплату, отриману за цей період. Громада повинна дати оцінку його роботі. Щоб все було по чесному, по європейськи.
12.Чудо Юдо
«Без вихідних.»
Невже ви думаєте що на вихідних гавнопатріот їхдив на велисопеді? Я думаю що основний кілометраж накручували на вихідних. Літо, сонце, пляж, європейські цінності.
12.Чудо Юдо
«P.S. У кобил немає яєць»

Ну то ви там йому уже на місці розкажете і покажете, що до чого я думаю розберетесь.
14. Чувачок / 13 листопада 2014, 16:03
До ваганич Дурахманич.Дядя Вагіна ти вумний навєрна яраслагамудрага канчав. Біл я недавна у сістрє, ана в Польші жівєт. Усьо у ніх харашо адна біда, адміністрацій нєт. І гаварят і вамєріке нєт і в нємцав нєт. Как ані там жівут, а дядя Вагіна? А как тіпєрь будєт жіть дядя Сашалісінка із КабєльАццкай ридиа? Тот шо ніпасільним трудом на нісанжук насабірав? Єво всє металісти чегота люблят. Ета єслі ридиа нє будєт, ліцензій на метал нє будет, єта шо дядє Сашалісінка работу работать нада?
15. Чувачок / 13 листопада 2014, 20:51
До тьотя Таміла. Тьотя Таміла, а тьотя Таміла, гаварят сігодня кабєльАццкия соцработнікі массава рінуліся із пріватбанка в уксімбанк пєрєхадіть. К чіму би эта? Гарят пріватбанк аб єтам ужо і кіно сняв, скора па тісіену пракрутят
16. Читач / 13 листопада 2014, 21:06
ЧУВАЧОК! Май совість-не знущайся над украінською мовою.
17. шофер / 13 листопада 2014, 21:28
15.Чувачок
«скора па тісіену пракрутят »
я под столом )))))
18. Володимир Камуз / 24 лютого 2015, 11:24

Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації