Вхід | Реєстрація

У Лубнах для осіб похилого віку працювала юридична клініка

 9 грудня 2014 року, напередодні Дня прав людини, в Лубнах,  майбутні фахівці – юристи провели правничу акцію для осіб похилого віку у форматі юридичної клініки.  Заходи відбувались під девізом: «Проінформований, значить озброєний» та були підтримані  Німецьким федеральним фондом «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє» в рамках програми «Місце зустрічі: діалог». Учасниками акції стали слухачі Університету третього віку, які разом зі студентами та професійним юристом та організаторами з Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» торкнулися теми: «Як захиститись від шахрайства».

Про соціальне значення зустрічей говорить керівник проекту Олександр Чепур:  «Студенти були долучені до надання безоплатної юридичної допомоги та правової інформації особам похилого віку, особливо тим, хто постраждав від націонал - соціалізму. Юридична клініка дозволяє цим особам, що дуже часто не знають про свої права, отримати доступ до правових послуг» .

Різноманітні питання й проблеми обговорювалися під час роботи п’яти блоків, а саме «Що таке шахрайство та його види», «Приклади шахрайства та протиправних дій щодо осіб похилого віку», «Правові наслідки шахрайства», «Шахрайство, як злочин проти особи», «Розвиток юридичної допомоги особам похилого віку».

У блоці «Запитання-відповідь», правозахисниця, голова громадської організації «Полтавська правозахисна група» Плужник Юлія зазначила, що за наданням юридичної допомоги ,складанням правових документів та, подекуди, представництвом інтересів  у суді можна звертатися до правозахисних організацій та молодих юристів.

Студенти юридичного факультету Полтавського інституту бізнесу МНТУ ім. академіка Ю.Бугая, які працювали у юридичній клініці показали вміння розуміти проблеми наших громадян, показувати їм свою небайдужість, бажання допомогти, робили це абсолютно добровільно та свідомо.

Велику роль в роботі клініки  відіграв також  виїзд у сільську місцевість для надання правової допомоги особам похилого віку. У рамках виїзної зустрічі кваліфіковану допомогу отримало 25 громадян.

Під час заходів учасники проекту, студенти Лубенського фінансово – економічного коледжу поширювали серед присутніх інформаційні матеріали та спілкувалися з присутніми.

Нагадаємо, що на Полтавщині триває реалізація проекту надання підтримки, допомоги та сприяння розвитку активності людей похилого віку, особливо тих, хто постраждав від націонал соціалізму.


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 грудня 2014, 12:56 | Лубни | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації