Вхід | Реєстрація

«АвтоКрАЗ» розробив нову бронемашину для Міноборони

«АвтоКрАЗ» розробив нову бронемашину для Міноборони

Головний конструктор «АвтоКрАЗ» (Кременчук, Полтавська обл.) Сергій Васічек повідомив, що до літа 2015 року кременчуцький автомобільний завод представить Міністерству оборони України нову бронемашину.

Про це він сказав сьогодні, 6 січня, на прес-конференції у Києві, передає AUTO-Consulting.

За його словами, зараз підприємство веде розробку першого прототипу нового багатоцільового шасі 8х8 для поставки Збройним силам і силовим відомствам України.

Особливістю нової бронемашини стане компонування кабіни і моторного відділення. На відміну від попередніх автомобілів компанії, нове шасі матиме переднє розташування бронекабіни екіпажу з розташованим ззаду моторним відсіком, з установленим двигуном закордонних виробників замість звичного дизельного V-подібного з турбонаддувом ЯМЗ-7511.10.

За словами головного конструктора, на шасі нового бронеавтомобіля можна буде встановлювати різні модулі, залежно від поставлених завдань: відсік для перевезення десанту, командний пункт управління, модуль з системами зв`язку управління військами і варіант для використання як пускової установки для різних ракетних комплексів.

«На базі нової бронемашини можна створювати машини зв`язку, мобільні артилерійські системи, автокрани, транспортно-пускові машини безпілотних літальних апаратів, евакуатори, екскаватори та інші модифікації», — зазначив Васічек і додав, що нова бронемашина стане відповіддю на російський проект «Тайфун», але при його розробці конструктори орієнтувалися на американські аналоги Oshkosh HEMTT A3 і A4, які вважаються кращими багатоцільовими вантажівками у світі.

Саме на них базується проект американської лазерної гармати.

Нагадаємо, сьогодні «АвтоКрАЗ» випускає 33 основні моделі і майже 260 модифікацій і комплектацій великотонажної автотехніки, в тому числі і на замовлення Міністерства оборони.


Автор: «Громадське.TV Кременчук»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 січня 2015, 11:06 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації