Вхід | Реєстрація

У Кременчуцьку виховну колонію привезли мощі Миколая Чудотворця

У Кременчуцьку виховну колонію привезли мощі Миколая Чудотворця

16 січня співробітники та вихованці Кременчуцької виховної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області отримали особливий подарунок. З благословення єпископа Кременчуцького і Лубенського Миколая до установи привезли священний ковчег з мощами одного з найбільш шанованих у християнському світі святого - Святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, Чудотворця.

На честь святині в Храмі Іоанна Хрестителя на території виховного закладу Кременчуцька Єпархія відслужила літургію. Єпископ Кременчуцький і Лубенський Миколай в своїй проповіді намагався достукатися до кожного юнацького серця, наповнити любов’ю і добром кожну хлопчачу душу, адже саме любов спроможна перемогти зло. Порадив кожному переосмислити пріоритети свого життя, побажав відчути силу молитви і постійно бути під покровом Божим.

У єдиному колі зібралися біля Храму вихованці і співробітники. Горять свічки, блищать ікони Храму, звучить церковний спів. Великим потіком йдуть віряни, щоб вклонитись святині. Невимовне відчуття свята помітно на обличчях. Кожний розуміє, що, можливо, єдиний раз в житті має можливість поклонитись величезній святині.

Усі бажаючі мали змогу отримати акафіст і житіє Миколи Чудотворця та його ікону. Миропомазання біля ковчегу з мощами, задумливі погляди вихованців, сльози на очах співробітників, Божа благодать, - все злилось воєдино.

Чимало приємних сюрпризів приготували гості цього дня для вихованців. До Різдвяних свят в кімнаті виховної роботи пролунали колядки, які виконала Кременчуцька Єпархія.

Начальник виховної колонії Юрій Величко висловив щирі слова подяки Єпископу Кременчуцькому і Лубенському Миколаю за те, що по його клопотанню до великої православної святині мали змогу приклонитися співробітники та вихованці. Подякував за постійну підтримку і духовне зцілення вихованців.


Автор: Прес-служба управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 січня 2015, 11:10 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації