Вхід | Реєстрація

У дитячому садку на Раківці оселилися вухаті сови

У дитячому садку на Раківці оселилися вухаті сови

У дитсадку №59 на Раківці оселилися вухаті сови - невеликі пернаті хижаки з характерними «вушками» на головах. За словами завідуючої садочком Ірини Щипець, спочатку сов було небагато, але вже минулого тижня вони нарахували 26 птахів. Сови облюбували три великі ялини біля центрального входу. 16 лютого фотограф «Телеграфу» нарахував 25 пернатих.

За словами кандидата біологічних наук Надії Гальченко, птахи опинилися в місті у зв'язку з морозами - пернаті завжди під час морозів намагаються бути ближче до житла людини - тут тепліше і завжди є чим поживитися.

59-й садочок сови облюбували з однієї простої причини - на його території є великі ялини, в яких птахи можуть сховатися від ворон, які є головними ворогами вухатих сов в місті, не рахуючи людини. Вдень сови відсиджуються в кронах ялин, а з настанням темряви вилітають на полювання, про що сповіщають всіх «уханням».

- Відлякувати сов в межах міста немає сенсу - вони не приносять шкоди, а з потеплінням самі полетять, - пояснила Надія Гальченко, - а поки діткам можна було б влаштувати пізнавальні екскурсії. Зрештою, сов можна зробити «фішкою» садка.


Автор: Станіслав Костянтинов, «Кременчуцкий ТелеграфЪ»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 лютого 2015, 15:36 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації