Вхід | Реєстрація

Податкові новини

Зміни у прийманні документів та видачі ліцензій на право роздрібної торгівлі алкоголем та тютюном
Кременчуцька ОДПІ повідомляє про внесення змін до Рекомендацій щодо організації роботи головних управлінь ДФС України з приймання документів та видачі ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, затверджених наказом ДФС України від 24.10.2014 № 213.

Відтепер для отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями до заяви не потрібно додавати довідку органу ДФС про реєстрацію електронних контрольно-касових апаратів (книг обліку розрахункових операцій), що знаходяться у місці торгівлі.

Заява про видачу ліцензії та інші необхідні документи, визначені Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» від 19.12.1995 № 481/95‑ВР, подаються особисто, уповноваженою особою заявника або надсилаються рекомендованим листом.

Зазначені зміни внесені наказом ДФС України від 14.02.2015 № 85.

 

Базу оподаткування військовим збором розширено

Законом України від 28 грудня 2014 р № 71‑VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» подовжено термін справляння військового збору.

До 1 січня 2015 року об’єктом оподаткування військовим збором були доходи у вигляді заробітної плати та доходи за договорами цивільно-правового характеру. З настанням вказаної дати, військовий збір слід сплачувати з розширеної бази оподаткування.

Отже, з 1 січня 2015 року об'єктом оподаткування військовим збором є доходи у вигляді:

– процентів, дивідендів, роялті та будь-яких інших пасивних (інвестиційних) доходів, сплачених резидентами України;

– доходів від надання резидентам або нерезидентам в оренду;

– доходів від продажу рухомого та нерухомого майна, доходів від відчуження корпоративних прав, цінних паперів, у тому числі акцій українських емітентів;

– доходів, отриманих у вигляді внесків та премій на страхування і перестрахування ризиків на території України;

– доходів страховиків-резидентів;

– інших доходів;

– спадщини, подарунків, виграшів, призів.

Нарахування, утримання та сплата (перерахування) збору до бюджету здійснюються за ставкою 1,5 % від об'єкта оподаткування.

 

Податковий календар

13 березня, п'ятниця, останній день подання:

• звіту про використання РРО та книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) за лютий (форма № ЗВР-1), якщо не передбачено подання інформації дротовими або бездротовими каналами зв’язку; довідки про використані розрахункові книжки за лютий;

останній день сплати:

• авансових платежів з податку на доходи фізичних осіб фізичними особами – суб’єктами підприємницької діяльності;

16 березня, понеділок, останній день подання:

• заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування з II кварталу 2015 р. та розрахунку доходу за попередній календарний рік.


Автор: Інформаційно-комунікаційний відділ Кременчуцької ОДПІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 березня 2015, 09:11 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації