Вхід | Реєстрація

«Битва стартапів» доводить: Полтавці багаті на ідеї!

«Битва стартапів» доводить: Полтавці багаті на ідеї!

Ще з осені, з проведенням у Полтаві Першого молодіжного бізнес-форуму, було закладено нову віху в розвитку молодіжного підприємництва в нашому місті. За цей час було проведено декілька воркшопів, організованих Молодіжним бізнес-клубом Полтави. У них приймали участь команди молоді, експерти, інвестори, які фахово оцінювали презентовані їм прогресивні ідеї.

29 березня на базі Відкритої Громадської Платформи "Нова Полтава" пройшов фінал Воркшопу 3.0 «Битва стартапів».

Подія резонансна і корисна для нашого міста з різних сторін:

- молодь отримала безкоштовну фахову експертну оцінку своїх проектів, а переможці – перші інвестиції для розвитку своїх ідей;

- інвестори мали можливість пильніше придивитися до покоління молодих підприємців, за якими майбутнє розвитку як місцевого бізнесу, так і бізнесу більш високого рівня;

- у Полтаві створюється нове бізнес-середовище, де успішні підприємці мають змогу спілкуватися між собою, обмінюватися думками, ідеями та підтримувати цікаві проекти, серед яких багато мають і соціальне спрямування.

 

Переможцями «Битви стартапів» стали:

1 місце (приз 10000 грн.): «Social Hyperlink». Проект «Суспільна Ланка» дозволяє візуалізувати наявні в суспільстві проблеми, ідеї, проекти та віднайти ресурси для їх реалізації та вирішення. Підтримати когось та отримати підтримку від побратима поруч в складній ситуації, в якій знаходиться наша країна. Допомогу на будь-якому з рівнів: від тарілки борщу до участі в інвестуванні проекту. «Суспільна Ланка» дозволяє розширити функціонал усіх існуючих соціальних мереж та надати, наприклад, наступні можливості:

- організація волонтерських точок збору та доставки усіх видів ресурсів;

- обмін, дарування та передачу ресурсів всередині мережі без посередників;

- повідомлення про ідеї, проекти та отримання ресурсів для їх реалізації;

- повідомлення про потреби та можливість отримати допомогу;

- збільшити ефективність підприємницької діяльності;

- спільне будівництво об’єктів (будівлі, майданчики, зони відпочинку…);

- спільна організація та проведення подій тощо.

2 місце (приз 7000 грн.): «Технолаб» презентував Центр технічного розвитку дітей та юнацтва. Мета проекту: створення центру технічного навчання дітей. Сутність проекту полягає у задоволенні попиту населення у навчанні дітей технічній творчості у сучасному його прояві. Створюваний центр передбачає впровадження навчання за трьома напрямками: 1) Основи програмування та конструювання за допомогою наборів Lego Education; 2) Основи проектування, конструювання та пілотування дронів, 3) 3D-моделювання та 3D-друк.

3 місце (приз 5000 грн.): «Parallel VR» представляли проект виробництва окулярів віртуальної реальності та розробки програмного забезпечення для них. За допомогою окулярів віртуальної реальності можна грати в різноманітні ігри від першої особи, побувати у віртуальному кінотеатрі прямо у себе вдома тощо.

Заслуговують на увагу й інші 3 проекти-фіналісти, які не стали переможцями. Так, наприклад, 4 місце посів проект, який лише 1 бал відділив від призового місця. Мова про «Креативний простір» - місце для роботи та спілкування, представлений урбан-платформою «CityLab». Презентувалися також проекти виготовлення екологічних кормових матеріалів та сучасних меблів і фурнітури.

На цьому «Битви Стартапів» не припиняються. І цікаві ідеї очікують свого втілення.


Автор: Вікторія Родічева


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 березня 2015, 17:22 | Полтава | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації