Вхід | Реєстрація

Засуджені Полтавщини відзначили Свято Христового Воскресіння

Засуджені Полтавщини відзначили Свято  Христового Воскресіння

Свято Великодня своїм корінням сягає глибокої давнини. Християни святкують  його століттями і мало яке свято може зрівнятися з ним за строком давнини. Христове Воскресіння є одним з найшановніших та найулюбленіших свят в християнському світі, яке вже за традицією відзначили і в установах виконання покарань управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області.

Ранок 12 квітня для пенітенціаріїв та  засуджених розпочався зі святкових заходів. До всіх виправних установ області завітали священнослужителі,  які провели богослужіння та здійснили обряд освячення головного атрибуту торжества- куличів і крашанок.

Всі засуджені з радістю зустрічали служителів православної церкви та не соромлячись підставляли обличчя на кропіння святою водою.

Представники різних релігійних конфесій, що проповідують Слово Боже, також долучились до привітань, завітавши до установ виконання покарань області з теплими поздоровленнями та просвітницькими бесідами.

В цей день з вуст засуджених лунало замість звичайного «Здраствуйте», «Христос Воскрес», а на обличчях сяяли щирі усмішки, всі вітали одне одного.

На честь свята  учасники гуртків художньої самодіяльності виправних установ вітали засуджених святковими концертами, співали пісень, розважали глядачів  запальними танцями, а в їдальнях на них чекало святкове меню: смачні освячені Великодні куличі та різнокольорові писанки.

Пенітенціарії кримінально-виконавчої служби в Полтавській області від імені Голови ДПтС України Володимира Палагнюка, керівництва облуправління та виправних установ привітали всіх засуджених зі святом та побажали їм  чистоти помислів, щирості почуттів, добра і здоров’я.

Це велике та світле свято торкається сердець навіть тих людей, які припустились в своєму житті багато помилок та знаходяться за ґратами. Історія цього торжества повчає  таких  осіб бути чесними, відвертими та щиросердечними, плекати із глибини свого серця тільки доброзичливі почуття і робити тільки добрі справи.

У житті кожного християнина Великдень – свято особливо шановане та величне. І не тільки тому, що приходить воно з утвердженням справжньої, квітучої та теплої весни, але й тому, що є символом перемоги життя над смертю, добра над злом, світла над пітьмою, віри – над безнадією.

Маємо надію, що проведені Великодні дні стануть поштовхом для засуджених по-новому побачити й відчути себе в світі, переглянути коло своїх бажань та вчинків, а ще – бути добрішими, милосерднішими, терплячішими та благороднішими один до одного.

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!


Автор: Прес-служба управління ДПтС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 квітня 2015, 10:28 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації