Вхід | Реєстрація

Молодіжна бібліотусовка у Лубнах

Молодіжна бібліотусовка у Лубнах

«Гуртуємось для добрих справ!»  закликали активні  бібліотекарі  активну  молодь  міста . Лубенська  районна  бібліотека ім. Малика  зібрала  небайдужих  лубенців  та  відкрила для них  майданчик  для спілкування .  Учні  та  студенти, громадські активісти та журналісти  отримали  унікальну  можливість  зустрітися  та обговорити  свої проблеми та потреби, визначити ті, заради яких варто об’єднатися . Психолог  Марта  Жарова  за  допомогою вправи «Снігова куля»  допомогла  створити дружню невимушену атмосферу  . Голова  молодіжної  громадської організації «Твій світ»  Олександр Чепур  запропонував  хлопцям та дівчатам  взяти участь  у реалізації  на теренах  Лубенщини  проекту «Активні громадяни», який  здійснюється  в Україні за підтримки Британської ради.

Фасилітатор проекту  Юлія Пода звернулася до молодих людей : « Ми  організуємо цикл тренінгів  під час яких  будемо  разом   планувати  соціальні проекти , вчитися знаходити спільну мову,  об’єднуватися  заради вирішення  важливих для громади питань . Долучайтеся до проекту  і разом   ми змінимо  наше життя».

Основними  проблемами  нашого міста молоді люди назвали  : засміченість  берегів  Сули та паркової зони ,  поганий  стан доріг, низький рівень освіти , відсутність роботи для молоді . Але  у  майбутньому  вони  бачать  Лубни  справжньою  туристичною Меккою Полтавщини .

Громадський активіст  Микола  Біляєв закликав  юнаків та дівчат   бути активними  та  не перекладати відповідальність за своє  майбутнє на старше покоління .

«Пам’ятайте, що всі проблеми  можна вирішити , якщо згуртуватися  та  діяти спільно».

Працівник бібліотеки  Тетяна Сафронова , яка ініціювала  зустріч, запропонувала перетворити  бібліотеку  на місце  комунікації  та майданчик для стартапів  молоді  міста, а  наступного  разу  зібратися на квест  «Таємниці  та загадки нашого міста».  

Атмосферу справжньої  молодіжної  тусовки створили виступи репера Юрія Чижова   та   студентки  фінансово-економічного коледжу  Наталії Сокольцової, а ще  безкоштовний WI-FI, яким може скористуватися кожен відвідувач бібліотеки .


Автор: Тетяна Сафронова


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 травня 2015, 13:02 | Лубни | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації