Вхід | Реєстрація

"Кубрат збирає нащадків"

"Кубрат збирає нащадків"

13 червня в Малій Перещепині відбувся традиційний роденкріївський собор болгар «Кубрат збирає нащадків», організований за ініціативи редактора газети «Роден край» Дори Костової. Делегації етнічних болгар з різних куточків України, зокрема з Одещини, Київщини, Кіровоградщини, Полтавщини та ін., прибули, аби вкотре вшанувати пам’ять свого праотця хана Кубрата, поховання якого знаходиться на Новосанжарщині. Спочатку гості відвідали музей українсько-болгарської дружби, котрий створено при Малоперещепинській ЗОШ І-ІІІ ст. та за ініціативи директора цього закладу Катерини Вергун. Далі делегації попрямували до місця поховання родоначальника болгарського народу, де в 2012 році встановлено пам’ятний знак. Там гостей зустрічали голова райдержадміністрації Сергій Бульбаха, заступник голови районної ради Сергій Бодак та сільський голова Віталій Мазан.

На заході також були присутні народні депутати України Андрій Река та Микола Габер, обранець минулих скликань, які були натхненниками та організаторами перших соборів болгар на Новосанжарщині. Андрій Олександрович закликав гостей не забувати цю чудову традицію, а також запрошувати на заходи жителів району.
Після урочистостей учасники  продовжили спілкування за польовою кашею, а ввечері відбулися спортивні змагання між представниками двох народів.

 


Автор: Новосанжарська райдержадміністрація


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 червня 2015, 06:28 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації