Вхід | Реєстрація

Контроль рівня палива: воно того варте

Контроль рівня палива: воно того варте

В період перманентної кризи, котра в Україні триває вже кілька років для представників бізнесу, що спеціалізуються  на транспортних послугах неабияке значення має питання економії палива та запобігання його крадіжкам. Напевне саме із цим пов'язаний факт зростання зацікавленості датчиках палива.

На перший, до того ж, дилетантський погляд, може здатися, що в запропонованому датчику GPSM Pro Sensor немає нічого особливого. Мовляв аналогічну продукцію продають вже давно, але кардинально вирішити питання контролю палива, так нікому вирішити і не вдалося. Але новий датчик завдяки згаданій системі, враховує рівень палива, навіть не дивлячись на його хитання під час руху транспорту. Нібито, дрібниця, Але так може здатися лиш на перший погляд. Насправді ж завдяки новому датчику можна зекономити величезну кількість паливно-мастильних матеріалів, отже й – заощадити кошти.

Для того, щоб пересвідчитися у недостатній ефективності традиційних датчиків рівня палива та інших систем контролю, достатньо провести день на АЗС, що обслуговує великовагові автомобілі, у народі – фури. І одразу можна помітити, яку величезну кількість «зекономленого» палива продають водії цих транспортних засобів. І це при тому що на всіх цих машинах, особливо, більш сучасних моделей встановлені різноманітні датчики та інші контрольні прилади. Але практика свідчить, що все це обладнання працює недостатньо ефективно. В тому числі й через те, що датчики не мають акселерометра, який допомагає звести практично до нуля фактор вже згаданого хитання палива у баці.

Згідно із даним отриманими в результаті тестування нового приладу його застосування призводить до просто грандіозної економії паливно-мастильних матеріалів. Витрати на утримання парку великовагових автомобілів зменшуються на двадцять відсотків. Ще більша економія зафіксована при експлуатації тракторної техніки. Вона досягає двадцяти п’яти відсотків.

Тобто власнику автопарку із кількох машин чи фермеру, котрий обробляю кілька сотень, не кажучи вже про тисячі, гектарів, надзвичайно вигідно встановлювати на свою техніку датчики рівня палива із акселерометром. При сьогоднішніх цінах на бензин та дизпаливо економія коштів буде вражаючою. Надто, якщо врахувати, що ціни на ПММ будуть зростати й надалі.


Автор: Степан ЛУГОВИЙ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 липня 2015, 07:32 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації