Вхід | Реєстрація

Новосанжарщина відзначала свято Врожаю

Новосанжарщина відзначала свято Врожаю

25 липня Новосанжарщина відзначала свято Врожаю, вкотре першою в області завершивши збирання ранніх зернових, а за урожайністю, посівши місце в трійці лідерів.
У парку Перемоги зранку була проведена ярмарка, де представники сільгоспвиробників району продавали продукцією власного виробництва за зниженими цінами: овочі,  зерно, мед, кукурудза, борошно та ін. Поряд розмістилися народні умільці з сувенірами, національною символікою, вишитим вбранням, прикрасами ручної роботи, посудом, плетеними виробами, картинами. Також сільські ради презентували свої громади та частували відвідувачів.
Офіційна частина розпочалася о 10:00. Учасників свята вітали господарі: почесний староста Віктор Тищенко, голова РДА Сергій Бульбаха, голова райради Геннадій Супрун, нардеп Андрій Река, начальник управління агропромислового розвитку Василь Михайлик та гості району: голова облради Петро Ворона, перший заступник голови ОДА Роман Товстий, депутат обласної ради, генеральний директор ТОВ «Добробут» Олександр Коваленко.
Сергій Бульбаха привітав новосанжарців зі святом врожаю, подякував хліборобам району за відмінну роботу, адже вони зібрали 64 тисячі тонн ранніх зернових при середній врожайності 50,5 центнерів з гектара, а також повідомив, що 30% коштів, отриманих від продажу с/г продукції на сьогоднішньому ярмарку, підуть на допомогу воїнам АТО. Петро Ворона подякував керівництву ТОВ «Чиста криниця» за високі показники збору врожаю та чи не найвищий в Україні відсоток платежів за оренду паїв, а Роман Товстий зазначив, що Новосанжарщина внесла свій чималий внесок в перший мільйон тонн ранніх зернових, зібраних хліборобами Полтавщини. Василь Михайлик назвав передовиків жнив серед сільгоспвиробників району, в їх числі як великі агроформування - ТОВ «Чиста криниця», ТОВ «Елеватор «Чиста криниця», так і невеликі фермерські господарства ФГ Піддубна, ПП Тихоненко.
Далі, за традицією, було нагородження передовиків збирання ранніх зернових грамотами та грошовими призами, освячення та частування короваєм з нового врожаю, обмолот снопу та святковий концерт, підготовлений самодіяльними артистами району. 
 


Автор: Новосанжарська райдержадміністрація


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 липня 2015, 20:49 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації