Вхід | Реєстрація

Корпорація Google змінить назву

Корпорація Google змінить назву

Інтернет-гігант Google оголосив про несподівану реорганізації: буде створена нова холдингова компанія Alphabet Inc. — група бізнесів, найбільшим з яких стане пошуковик Google разом з YouTube і Android.

Американський інтернет-гігант Google змінює організаційну структуру: буде створена нова холдингова компанія Alphabet Inc. (буквально «Алфавіт»), і Google стане її стовідсоткової «донькою». «Ми робили багато речей, які спочатку здавалися божевільними, — написали засновники Google Сергій Брін і Ларрі Пейдж в блозі компанії, випереджаючи новий сюрприз. — Наша компанія працює добре і сьогодні, але ми думаємо, що можемо зробити її ще кращою і підзвітною». Акції Google після оголошення підскочили на 5% (капіталізація — близько $450 млрд).

Пейдж залишить посаду виконавчого директора Google і очолить Alphabet, Брін стане президентом цієї компанії. Новим главою Google призначений старший віце-президент Сундар Пічаі, який до цього відповідав за продукти, такі як браузер Chrome або операційна система Android. Таким чином, Пейдж та Брін, мабуть, залишать щоденне управління Google і будуть керувати групою бізнесів більш фундаментально і стратегічно.

Google буде найбільшим сегментом (крім власне пошуковика це реклама, карти, додатки, YouTube і Android). Менш пов'язані бізнеси, такі як Calico (дослідження в області старіння і довголіття), Nest (самонавчальні термостати), Fiber (високошвидкісний доступ в інтернет), інвестиційні підрозділи Google Ventures і Google Capital будуть управлятися незалежно від основного бізнесу.

Кожна акція Google (в компанії два класу акцій) буде автоматично конвертована в акцію Alphabet з тими ж правами і параметрами. Нова юридична та операційна структура буде формуватися поетапно протягом найближчих місяців, говориться в матеріалах Google на сайті Комісії з цінних паперів і бірж (SEC).

Сайт Alphabet заробив за адресою: abc.xyz, відображаючи назву компанії («Алфавіт»). «Нам сподобалося це ім'я, тому що воно означає набір букв, які є частиною мови — однієї з найважливіших інновацій людства; це лежить в основі індексації пошуку Google», — пояснюють співзасновники. Крім того, нова назва відсилає до коефіцієнту Alpha — прибутковості інвестицій по відношенню до очікуваної ринкової дохідності. І Google завдяки новому імені точно обійде Apple, додають коментатори, оскільки Alphabet завжди буде стояти попереду в алфавітному порядку.


Автор: «РБК»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 серпня 2015, 17:33 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації