Вхід | Реєстрація

Полтавським рятувальникам доводиться зберігати боєприпаси в кабінетах та сейфах

У районах Полтавщини рятувальники  місяцями зберігають у своїх кабінетах та сейфах знайдені боєприпаси часів Другої світової війни. Причина – старий автомобіль, який не може швидко та оперативно доїжджати до місця виявлення знахідки.

Як зазначив заступник голови ОДА Олег Пругло, у рятувальників є автівка, ЗІЛ-131 , якому вже більше 30 років. Автомобіль спалює 50 літрів бензину на 100 км. Аби зекономити на паливі, знайшовши гранату чи міну, рятувальники не викликають автомобіль. Вони чекають доки назбирається більше боєприпасів.

Олег Пругло вважає таку практику не зовсім правильною. Пролежавши кілька років у землі, цю зброю ще тримають у кабінеті.

“На жаль, це така практика, що боєприпаси місяцями зберігають в кабінетах та сейфах. Наприклад, знайшли гранату, її треба знешкодити, але чекають, поки ще не знайдуть 5 — 6 боєприпасів”, – сказав Пругло.

Він звернувся до головного рятувальника області з пропозицією, визначитися, який автомобіль їм потрібен. Проаналізувати всі можливості, обрати кращий для користування. за нагоди, навіть виділити кошти з обласного бюджету.


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 вересня 2015, 11:19 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації