Вхід | Реєстрація

Мінімальна пенсія полтавців зросте до 1 тис.74 грн

Мінімальна пенсія полтавців зросте до 1 тис.74 грн

Розмір мінімальної пенсії на Полтавщині з вересня зросте з 949 грн до 1 тис. 74 грн. Про це, під час прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини”, повідомив начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області Володимир Тараторін.

“У даний час Кабінетом Міністрів України узгоджується законопроект щодо підвищення з 1 вересня соціальних стандартів, рівень яких затверджується Законом України “Про Державний бюджет України на 2015 рік”. У числі цих соцстандартів є прожитковий мінімум для непрацездатних громадян, який в свою чергу є базою не тільки для встановлення мінімальної пенсії, а й для багатьох інших додаткових пенсійних виплат. Згідно з намірами Уряду прожитковий мінімум для пенсіонерів має підвищитися на 125 грн., з нинішніх 949 грн. до 1074 грн. Це означає, що в разі остаточного затвердження такого підвищення будуть перераховані пенсії передусім найменш соціально захищених громадян – тих, які отримують їх в мінімальних розмірах.”, – розповів він.

Він наголосив, що підвищення буде індивідуальним для кожного пенсіонера й залежатиме від стажу та обсягу заробітної плати, з якої нараховано ці виплати. Такі підвищення будуть стосуватися 90% полтавських пенсіонерів. Надбавки та підвищення, які отримують до своїх трудових пенсій такі категорії пенсіонерів як інваліди війни, учасники бойових дій, трудівники тилу, чорнобильці, також будуть збільшуватися.

Однак пенсійні надбавки не підвищать дітям війни, сім’ям померлих військовослужбовців, на непрацездатних утриманців. Ці надбавки виплачуються в твердих фіксованих сумах, які затверджені Кабінетом Міністрів України і не залежать від прожиткового мінімуму.

Також Тараторін розповів, що на даний час Полтавська область забезпечує себе самостійно коштами для виплати пенсій лише на 60% від потреби, яка складає 760 млн грн. на місяць. Решта – 40% джерел для виплати пенсій – це щомісячні дотації з інших регіонів України та з Державного бюджету України.

“За попередніми даними після перерахунків пенсій їх середній розмір на Полтавщині зросте щонайменше на 85 грн., а місячна потреба для виплати пенсій збільшиться на 38-42 млн грн. Проте розмір цього підвищення буде індивідуальним для кожного пенсіонера й залежатиме від стажу та обсягу заробітної плати, з якої нараховано ці виплати. Такі підвищення будуть стосуватися 90% полтавських пенсіонерів. Відповідний фінансовий ресурс для забезпечення виплати підвищених пенсій планується отримати за рахунок щомісячних централізованих дотацій, оскільки такий ресурс вже створено на рівні Держбюджету за рахунок перевиконання його дохідної частини згідно з нещодавнім повідомленням Мінфіну”, – сказав Тараторін.

Він зауважив, що разом з тим, в Полтавській області також є суттєві резерви для поповнення пенсійного бюджету. Передусім це ліквідація з боку багатьох підприємств-боржників існуючого боргу, який складає майже 150 млн грн. Саме на цій проблемі зараз зосереджена увага не тільки органів Пенсійного фонду, а й керівництва облдержадміністрації, правоохоронних органів, виконавчої служби, місцевих органів влади всіх рівнів. Найбільшу увагу приділили економічно активним підприємствам. З цією метою здійснили 25 виїздів практично у всі міста і райони області, де організували спільні наради за участю місцевого керівництва, правоохоронних органів і ДВС та заслухали звіти 76-ти боржників. Такі заходи, за словами начальника, дали дієвий результат, адже за три місяці вдалося повернути до бюджету 7 млн грн раніше заборгованих коштів, тобто сума боргу економічно-активних платників зменшилася на 30%, а 102 організації погасили його у повному обсязі.






Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 вересня 2015, 20:06 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації