Вхід | Реєстрація

Цукор та молочні продукти дорожчатимуть і надалі

10 гривень за кілограм – не межа. Вартість цукру у магазинах міста та на ринках зростатиме невпинно й надалі. Підвищення цін зупиниться, коли наступить рівновага між попитом та пропозицією. Це стосується і молочних продуктів. Наразі такої думки дотримуються в управлінні розвитку споживчого ринку Полтавської обласної державної адміністрації.
“Цього року вартість цукру зростатиме постійно. Причина досить проста – в Україні минулої осені зібрали вдвічі менше цукрового буряку, ніж завжди. Тобто, цукрозаводи виготовлять лише один мільйон тонн цукру проти двох мільйонів тонн, необхідних для внутрішнього споживання. До того ж, не увесь цукор надійде на продаж. Частину його куплять кондитерські фабрики”, – зазначив начальник управління Михайло Бугрій. Вочевидь, солодкий продукт будуть виготовлені з цукрової тростини, яку до України завозять за квотою.
“Поки що ситуація в Полтаві з цукром нормальна, він коштує 7,5 гривень за кілограм. Чому в Кременчуці він дорожчий слід уточняти і вживати відповідні заходи”, – керівник управління розвитку споживчих ринків пообіцяв зателефонувати до Кременчуцького міськвиконкому і розібратися з ситуацією.
Крім того, в області також прогнозують і подальше подорожчання молочних продуктів.
“У нас немає молочних рік, а поголів’я великої рогатої худоби зменшується. До того ж, молокозаводи підвищили відпускну вартість молока для селян. Тож можливого здешевлення масла, молока чи сметани, враховуючи постійну інфляцію, бути не може”, – запевнив головний контролер торгівлі на Полтавщині.

Автор: www.pp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 січня 2010, 16:33 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації