Вхід | Реєстрація

Від удару блискавки – криниця

“ЗорЯ Полтавщини” вже розповідала про цікаві криниці, розташовані в нашій області. Одна з таких – на околиці Опішні Зіньківського району. Як кажуть місцеві жителі, криниця колись утворилася “вогнем з неба” – від удару блискавки. Відтоді з-під землі б’ють джерельця, які вважаються цілющими. Кілька років тому місце біля криниці розчистив чернець. Виклав невисоку цегляну кладку, почепив ікони, хрестики. Люди прикрасили їх ялиновими гілочками, принесли кухлі, відерця. Тепер сюди приходить чимало місцевих жителів і приїжджих – вмитися чистою водою або просто набрати води, яка, за переказами, збагачена сріблом. Цьогорічна холодна зима не злякала місцевих “моржів”, навіть у морози є бажаючі скупатися чи облитися водою. Джерело не замерзає. Тут облаштована спеціальна купіль. Люди кажуть, що вода допомагає при різних недугах. Влітку до криниці – постійне паломництво.
– Багато хто ходить сюди регулярно, і в морози теж, – каже Опішнянський селищний голова Олег Кужим. – Вже є домовленість із керівництвом “Полтававодоканалу” взяти проби води з тієї криниці й лабораторно визначити її склад. Щоб з’ясувати, скільки там міститься, приміром, срібла, інших речовин, й мати достовірні дані – лікувальна вона чи ні. І ми точно знатимемо, які природні багатства маємо. Головне, що люди вірять у цю воду. Мої родичі теж її набирали. Бадьорості додає, переконався й сам. Отож енергетичну силу ця вода має...

Автор: Ганна ДОРОШЕНКО, www.zorya.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 січня 2010, 15:15 | Зіньків | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації