Вхід | Реєстрація

Весело та змістовно пройшли осінні канікули в Кременчуцькій виховній колонії

Весело та змістовно пройшли осінні канікули в Кременчуцькій виховній колонії

З 26 жовтня по 30 жовтня весело та змістовно пройшли осінні шкільні канікули в Кременчуцькій виховній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області. Заходи серед вихованців організували з метою їх соціально-корисної зайнятості, розвитку творчих здібностей, розширення кругозору та колективізму.

Під час творчої роботи «Природа навколо нас» у хлопців формували поняття «природи» як естетичної, екологічної та моральної цінності. Юнаки вчилися встановлювати взаємозв'язки у природі та малювали ланцюжки живлення. Переглянули мультимедійну презентацію «Жива і нежива природа», перегорнули сторінки «Червоної книги України». Найбільш цікавим видалася гурткова робота, де вихованці виготовляли вироби з природніх матеріалів.

Усний журнал «Здоров’я дитини- багатство країни» навчав юнаків замислюватися над здоровим способом життя. Увагу вихованців звернули на профілактику захворювань туберкульозу, раку легень, грипу  і уникнення шкідливих звичок.

Із залученням практичного психолога загальноосвітньої школи № 19 м. Кременчука Дмитра Панченка для юнаків організували тренінг «Моя внутрішня гармонія». На занятті хлопці вчилися  бути майстром свого життя – жити в гармонії із собою та світом, і налаштовуватися на позитивне світосприйняття. Вихованці вчилися слідкувати за своїми емоціями, змінювати похмурі і темні образи в своїй голові на радісні та світлі.

А ось практичний психолог колегіуму № 25 м. Кременчука Тетяна Вишинська організувала для підлітків тренінгове заняття «Обережно, конфлікт! Поведінка в конфліктних ситуаціях». Тренер із юнаками розкрила поняття «конфлікт», навела конструктивні приклади виходу із конфліктних ситуацій. Присутні переглянули мультфільм «Конфлікт» та жваво обговорили його суть. Разом прийшли висновку, що потрібно завжди жити у мирі і злагоді із самим собою та оточуючими, намагатися завжди виконувати ці заповіді та правила. Під час гри в парах хлопці малювали одночасно різні малюнки одним олівцем. Колективом зображували деталі автомобіля та конструювали автомобіль в цілому. Під час вправи «Долоня на долоню» Тетяна розвивала у підлітків вміння стримувати супротив.

Цікавим видався і тематичний ранок «Люблю тебе, мій рідний край». Хлопці по черзі презентували присутнім звичаї та традиції свого рідного краю, в якому проживали до засудження. Знайомили один одного із природою свого населеного пункту, з традиціями і звичаями свого села і міста, опановували знання про народні промисли і народних умільців рідного краю.

Під час майстер-класу «Симфонія барв. Приємний подарунок» вихованці робили своїми руками цікаві, дивовижні і оригінальні  подарунки своїм друзям і близьким. Фантазії хлопців не було меж. Радість і приємні відчуття панували в колі юнаків. Вони розуміли, що для близьких, а особливо для матусі,   немає нічого більш приємного, як виріб, в яку син вклав всю свою любов і увагу.


Автор: Прес-служба управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 жовтня 2015, 17:59 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації