Вхід | Реєстрація

Анатолій Шокало працює водієм-далекобійником вже 15 років

Анатолій Шокало працює водієм-далекобійником вже 15 років

Мешканець одного із сіл, що в Кобеляцькому районі Полтавської області пов’язав своє життя із перевезенням різноманітних вантажів. Чоловік вважає свою роботу важкою,але досить цікавою.

Водієм Анатолій Шокало працює практично все своє свідоме життя. Починав трудову діяльність на одному із державних автотранспортних підприємств. Був водієм автобуса. Згодом підприємство збанкрутувало і припинило своє існування. Але без роботи Анатолій довго не залишався. Адже в чоловіка були відкриті всі водійські категорії. Він має право управляти всіма без виключення транспортними засобами: від мотоцикла до величезних фур.

Тому Шокало досить швидко влаштувався на роботу до приватного підприємця, котрий спеціалізувався на перевезенні паливно-мастильних матеріалів. Працював там три роки. А потім звільнився за власним бажанням. Причину пояснив так: «Платили непогано, але бізнес той здався мені якимось «мутним». По-моєму ми возили солярку та мазут здобуті не зовсім законними способами. І я вирішив від гріха подалі звільнитися».

Близько року Шокало сидів вдома. Але накопичені заощадження почали вичерпуватися. І він знову почав працювати водієм-далекобійником. Спочатку справи шли не надто добре. Довело змінювати кількох роботодавців. Головною проблемою була низька заробітна плата. «За важку роботу платили по півтори-дві тисячі гривень. А вимагали ніби я в десять разів більше отримую. Я мав відповідати і за вантаж, і за машину, і ще багато за що» - розповідає Анатолій.

Чоловік стверджує, що Полтавській області влаштуватися на роботу далекобійником досить просто. Хоча більшість професіоналів все ж прагнуть найматися у фірми із Києва, Дніпропетровська чи Харкова. За словами Шокала головну роль під час процесу вибору грає розмір зарплати. Кілька років тому у Полтаві за аналогічну роботу платили менше аніж у містах-мільйонниках. Але зараз ситуація почала змінюватися. Так зараз міжнародний рекрутинговий сервіс Jobua пропонує близько трьохсот вакансій для водіїв різних категорій. І навіть у Полтавській області далекобійникам обіцяють зарплату від 4500 до 6500 гривень  Взагалі пошук роботи в Полтаві після появи таких рекрутингових агентств та сервісів став значно простішим. Особливою популярність користуються водії із власним автомобілем. Не мають проблем і ті, хто бажає працювати на зерновозах. В принципі таку тенденцію можна зрозуміти, адже Полтавщина є потужним аграрним регіоном.

Анатолій Шокало зараз перевозить по Україні чіпси, котрі виробляють у Дніпропетровській області. Він -  задоволений. Отримує близько шести тисяч гривень і має повний соцпакет. Каже, що безробіття не боїться. І якщо й скаржиться, то лише на жадібність «даішників» та стан доріг.

 


Автор: Степан Луговий
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 листопада 2015, 12:15 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації