Вхід | Реєстрація

В обласному управлінні міліції підбивали підсумки роботи за 2009 рік

Сьогодні в міліцейському Главку проводили засідання колегії ГУМВС, де були присутні усі члени колегії та начальники служб і міськрайорганів. Розпочали захід з урочистого. Михайло Цимбалюк вручив полковнику міліції у відставці Валерію Корчукову відзнаку МВС II ступеня.
«Мені дуже приємно, що Ви разом з нами, - звернувся до ветерана Михайло Михайлович, - той досвід, який ви передаєте нам сьогодні – неоціненний. Цей зв’язок поколінь, який існує в нашому управлінні нерозривний і саме Ви уособлюєте ту добру частину працівників міліції, які сьогодні на заслуженому відпочинку, але душею та серцем серед нас.»
Після вручення Михайло Михайлович довів до особового складу основні вимоги та пріоритетні напрямки роботи міліції, які визначені Міністерством внутрішніх справ.
«Минулий рік на загал ми спрацювали позитивно, - підкреслив Михайло Михайлович, - і хоча зауважень до роботи міліції Полтавщини у міністерстві не має, але я знаю наші прорахунки і недоліки, тому ми намагатимемося їх не повторювати у цьому році. Перше, що хотілося б виокремити і поставити завданням № 1 на перший квартал – розкриття злочинів, пов’язаних з крадіжками мобільних телефонів. На жаль, у цьому напрямку ми спрацювали не досить добре, тому це питання нам слід закрити і активізувати роботу у цьому напрямку, зокрема створити спеціальні мобільні групи, які б займалися виключно розкриттям саме цих крадіжок. Також окремо хотілося б виділити проблему боротьби з наркоманією. Ми вкотре про неї говоримо, але вона не зникає. Звертаю Вашу увагу на те, що ми повинні у першу чергу притягувати до відповідальності тих, хто збуває наркотичне зілля, а вже потім працювати з тими, хто його вживає. До того ж кількість наркоманів не зменшується, а відтак левова частка скоєння дрібних крадіжок належить саме їм. На жаль, нам доводиться констатувати ріст особливо тяжких злочинів таких, як умисні убивства, нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті, розбійні напади. У цьому напрямку слід проводити більш ретельну профілактичну роботу з підобліковим елементом, а також з неблагополучними родинами. Хоча претензій до дільничних інспекторів за минулий рік і не має, але все одно роботу у цьому напрямку слід продовжувати. Приємно, що за минулий рік знизилася аварійність на дорогах, але поряд з цим стан вулично-шляхової мережі залишається незадовільним.»
Загалом у минулому році усього зареєстровано 73 умисних убивств (54 у 2008), тяжких тілесних ушкоджень 128 (160 у 2008), зі смертельними наслідками 42 проти 78 у 2008 році, 13 зґвалтувань проти 18 у 2008 році. Зафіксовано також 104 заволодіння транспортних засобів проти 107 у минулому році. Зменшилася кількість порушень правил дорожнього руху, що спричинили смерть із 111 у 2008 році до 73 у 2009 році. Зросла кількість крадіжок з 3592 у 2008 році по 5895 у 2009 році. Усього задокументовано 20 організованих злочинних груп.
Втім, як зазначив Михайло Цимбалюк, головне – не відсотки розкритих злочинів, а направлені справи до суду.
«Завищені показники нікому не потрібні, краще менше, але якісніше», - зауважив Михайло Михайлович.
Звернули увагу присутніх і на проведення II туру виборів, зокрема на забезпечення охорони громадського порядку на виборчих дільницях. Незважаючи на те, що у I турі спрацювали нормально, спасувати не слід і надалі. Відтак, Михайло Михайлович повідомив, що маючи досвід роботи 17 січня, треба проаналізувати проблеми, які виникали і зробити усе можливе, аби не допустити їх на заплановане 7 лютого.

Автор: ВЗГ ГУМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації