Вхід | Реєстрація

На Лубенщині дослідили потреби осіб похилого віку

Особам похилого віку, які перетнули межу 60 –ти років не вистачає спілкування. Переважна більшість опитаних мають потребу у більшому спілкуванні з молоддю.  Про це свідчать данні дослідження, яке проводилось в рамках проекту «Надання підтримки, допомоги та сприяння розвитку активності людей похилого віку» за підтримки Німецького федерального фонду «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє».   

Голова Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» Олександр Чепур, керівник проекту говорить: «За результатами оцінки стає очевидно, що у більшості осіб від 65 до 92 років переважає сумний і пригнічений емоційний стан. В першу чергу на це впливають вікові особливості, але не менше і той факт, що особи похилого віку  не мають достатньо  можливості залишатися активною людиною, адже стереотипне ставлення до них суспільства заважає сприймати їх, як індивідуумів».

Дослідження проводили експерти та представники неурядової громадської організації «Твій Світ» під час індивідуальних відвідувань на дому. Особливу категорію респондентів представляли особи похилого віку, які не можуть самостійно пересуватись або обслуговувати себе.

«Ми дослідили, що становище громадян старшого покоління характеризується малозабезпеченістю, незадовільним станом здоров'я, самотністю, які в сукупності призводять до стану матеріальної та фізичної залежності, збільшення потреби осіб похилого віку в соціальній допомозі і підтримці»,  - переконана психолог проекту Юлія Пода.

Серед інших потреб - здійснення лікувально-оздоровчих, профілактичних заходів, міжгенераційні заходи,  ремонт одягу, взуття і побутової техніки, перукарські послуги, читання вголос преси; обробіток присадибних ділянок.

У ході дослідження були проаналізовані потреби осіб похилого віку від 65 до 92 років, послуги, які отримують та бажають отримувати особи похилого віку, вивчені факти дотримання їх прав та свобод. В дослідженні також брали участь колишні примусові робітники, в’язні гетто, діти війни, жертви тоталітарних режимів.


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 грудня 2015, 18:16 | Лубни | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації