Вхід | Реєстрація

Про Європу в Україні

Безвізовому режиму присвячується.

Я ніколи не бував у Європі. Так уже склалося. Навряд чи цим можна пишатися, але і особливого смутку в мене цей факт не викликає. Зізнатися по правді, охочіше помандрував би Україною. А вже потім, можливо, поїхав би кудись до Відня чи Барселони. Називайте це містечковим патріотизмом чи ще якось, але у мене так.

Я ніколи не бував у Європі. І не планую туди їхати у найближчому майбутньому. Проте і без поїздки до розвинутої європейської країни я розумію, що: по-перше, дороги там у рази кращі; по-друге, корупції у владі там у рази менше; по-третє, виконання законів у них, в порівнянні з нами, практично безумовне.

Як кожна нормальна людина, я хочу, щоб так само було в моїй країні: нормальні дороги, мінімум корупціонерів, дотримання законів. І міркую при цьому приблизно так: «Якщо я, українець, сам не можу дати ладу своїм дорогам, корупціонерам та порушникам закону, треба повчитися у когось, хто має позитивний досвід. Наприклад, у європейця з такої-то країни». Десь, приблизно, так.

На відміну від Європи, у Росії я бував. Мало того, прожив там близько десяти років. Поїхати туди в якості туриста, може б, і хотів, та, боюсь, за нинішнього стану справ у цій країні ризикую бути заарештованим. Але і без поїздки до нинішньої Росії розумію, що з дорогами, корупціонерами і дотриманням законів у них ситуація аналогічна нашій. А тому міркую так: «Можна було б повчитися у Росії, як класти асфальт, боротися з корупцією і дотримуватися законів, але… краще не треба. Так, як вони, ми вміємо».

Я не планую найближчим часом їхати до Європи. Але щиро радію, коли зустрічаю новини про можливе запровадження безвізового режиму з країнами ЄС уже наступного року. Радію з того, що тисячі українців зможуть вперше на власні очі побачити Європу. Із рівними дорогами, однаковими для всіх законами та відповідальною владою. І ця моя радість — цілком прагматична. Адже я щиро надіюсь, що мої земляки, повернувшись на батьківщину, зрештою захочуть жити так, як у Європі. Можливо, це смішно, але у це я вірю більше, ніж у всі реформи нинішнього українського уряду.

І лише коли ми навчимося у європейців класти асфальт потрібної товщини, саджати корупціонерів на потрібний термін та переходити дорогу лише на зелене світло, кожен українець зможе з гордістю сказати: «А я тепер не їжджу до Європи… Я у ній живу!»


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 грудня 2015, 09:18 | Нові Cанжари | Редакційна


1. гість999 / 25 грудня 2015, 15:00
2.Микола
«при зарплати 1500 далеко не пойдиш шановный»

Не у всіх ці 1500 є.
2. Степан / 25 грудня 2015, 15:11
Нам американці обіщають грошей добавити.так шо не переживайте.будемо скоро їздити на іномарках і їсти чорну ікру
3. турист / 25 грудня 2015, 15:25
5.Степан
«Нам американці обіщають грошей добавити.так шо не переживайте.будемо скоро їздити на іномарках і їсти чорну ікру»

Жаль що твої внуки не попробують,бо будуть в Європі.
4. Попандопула / 25 грудня 2015, 15:33
5.Степан
«Нам американці обіщають грошей добавити»

Стьопа, ти й досі тут? Їдь вже нах.. Україна ж незалежна держава, до чого тут американці? Ви ж тринділи колись, що ось станем незалежні, зробимо свої гроші і як заживемо. Тепер ждете грошей від американців. Х.. вас поймеш. У вас же свої гроші є, невистачає, так надрукуйте більше. До чого тут американці?
5. Попандопула / 25 грудня 2015, 16:10
5.Степан
«Нам американці обіщають грошей добавити.так шо не переживайте.будемо скоро їздити на іномарках і їсти чорну ікру»

Стьопа, ось Ганс класне відео для тебе знайшов. Блін, його треба було на майдані показувати і по телевізору кожен день крутити, тоді був би більший відсоток майданутих. Особливо на Донбсі треба було критити це відео через день, дивись не було б і сєпарів. А якими гарними словами фільм закінчується: "«Ничего дорогие ребята, не печальтесь, помните, что тяжелое уже позади. Большевизма нет. Пройдет немного время и на развалинах жидовской власти расцветет наша новая родина, наш прекрасный народ как равный среди других народов новой Европы…» Таку агітку миздобули не використали. То вже хоч зараз її "розкручуйте". Головне що "...на развалинах жиловской власти расцветет..." от блін, що.... знову жидовская власть. Та, власне, яка різниця, головне хероям слава.
6. Петлюрівець / 25 грудня 2015, 16:21
П-не Паршевлюк і всі хто довго жив у Росіі поділіться спогадами як там ? Як люди, звичаі, побут ? Розповідали мені по радіо Вєсти /діапазон 1413 / про украінців..."что мы это они, а они это мы... "Коротше кажучи росіяни не уявляють себе без нас і без нашоі землі, завжди кажуть будь про що ..." на Украине"
7. Гай Фокс / 25 грудня 2015, 17:06
10.Попандопула
«Таку агітку миздобули не використали. То вже хоч зараз її "розкручуйте". Головне що "...на развалинах жиловской власти расцветет..."»
Валєра, якби не згадувалась "жидовська власть", то ти решту тексту і не помітив би... Вона для тебе як "Пурген", щоб не луснути... То краще хай вже так, ніж, не доведи Господи, інше...
8. Гость1 / 25 грудня 2015, 19:19
12.Гай Фокс
«якби не згадувалась "жидовська власть",»

Без этой власти никак нельзя. Только, разве стоило ради нее разрушать страну, убивать людей.
9. Антилох / 28 грудня 2015, 16:15
33.Степан
«онук сказав,шо твій ролік фотоштамп, бо картинки ненастоящі»

Стьопа побільш онуків слухай, вони тобі нарозказують. Треба своєю головою думати. Якщо не будеш думати то далеко зайдеш. Далі Європи.
36.Чудо Юдо
«А Стьопа молодець, тролить народ уже кілька днів, а вони все ведуться. Чи то може Мухамед сам себе підстьобує, бо на нього уже ніхто не реагує?:)»

Ось, бачиш, вже й тебе нанестоящим вважають. І спробуй доведи що ти є ти, а не Мухамед
10. Мартин / 29 грудня 2015, 09:41
29.Петлюрівець
«чужих територій під приводом захисту росіян і відповідно німців...І я не розумію таких як ти , що ти хочеш для нашого народу , нового Голодомору,нових ГУЛАГІВ,газових камер ? Хто ти ? Ти Юберменш ?
30. Степан / вчора, 09:14»

Якого тобі ще треба голодомору.Зараз він наступає , українці живуть на зарплату чи пенсію в тисячу грн , виплачуючи непосильні податки , тарифи .Ти подивись на ціни на продукти,Після голодомору 30-тих люди кожного року відчували якесь покращення , а зараз процес в зворотному напрямку.Ще ось Яценюк проведе повну прихватизацію , докрадуть те , що ще лишилось і гуляй Вася.В них вілли по всьому світу , а українці в рабство.Скоро і в Кобеляках відкриють бордель - створять робочі місця , це в їх програмі . Устроїш туди на роботу жінку , чи дочку , а сам будеш менеджером по збуту послуг.
11. Петлюрівець / 29 грудня 2015, 18:58
41.Антилох
«вороги народу у Києві засіли.»

Вороги засіли у Москві в Кремлі і дійсно одурманили свій народ, який тепер проливає кров братнього украінського народу, загарбали украінську територію Крим,частину Донбасу.А ми ж дійсно брати і сусіди, як Німеччина і Австрія.
12. Микола Гузченко / 15 січня 2016, 09:40
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Да, статєйка і правда смішна. Традиційна і давно уже набридла інфантильна муть короткозорого автора.
Ось вам приклад. Консульство України в Данії. Співробітники консульства працюють в самому центрі Копенгагена і щодня бачать, як живе/працює/розвивається одна з найуспішніших країн на планеті. Користуються данськими дорогами, комуналкою (співробітники ходять в туалет у сусідній готель), лікуються, щось оформляють, отримують дуже хороші зарплати. Основна робота консульства - надавати послуги громадянам України, які волею долі опинилися в Данії. З-поміж іншого - видача паспортів.
Закордонний паспорт - штука недовговічна, тому отримання нового - річ часто актуальна. Ми знаємо, що в Україні закордонний паспорт можна без проблем зробити за два тижні. Плюс його треба доставити з Києва до Копенгагена. Це близько двох тисяч кілометрів. Пару годин літаком. Або добу, ну нехай дві, машиною. Якщо нести паспорт пішки (йти 5 кілометрів на годину, 8 годин на день, субота/неділя вихідні), то принести його можна за 10 тижнів, тобто 2,5 місяці. Тим часом співробітники консульства обіцяють, що постараються вкластися у 9. 9 МІСЯЦІВ, КАРЛ!
Я не знаю, хто в цій хуйні винен - консул, посол, МЗС чи Кабмін, зате точно знаю, що переймання закордонного досвіду - це брєд сивої кобили. Щоб робити добрі діла, треба не закордонний досвід, а бажання робити добрі діла.
13. Чудо Юдо / 15 січня 2016, 10:09
45.Микола Гузченко
«Тим часом співробітники консульства обіцяють, що постараються вкластися у 9. 9 МІСЯЦІВ, КАРЛ!»

Може вони за новітніми технологіями його народжують?О_о
42.Мартин
«Скоро і в Кобеляках відкриють бордель - створять робочі місця , це в їх програмі»

Так а хто ж туди ходитиме якщо всі бомжі? Ви ціни на ці послуги знаєте? грабунок! :)
14. Кіноман / 15 січня 2016, 10:35
46.Чудо Юдо
«Так а хто ж туди ходитиме якщо всі бомжі?»

"Когда я вижу эту новую жизнь, эти сдвиги, мне не хочется улыбаться, мне хочется молиться (Ильф и Петров "Золотой теленок")
15. Микола Гузченко / 15 січня 2016, 10:40
46.Чудо Юдо
«Може вони за новітніми технологіями його народжують?»

Не інакше. Ну або роблять усі необхідні для запліднення маніпуляції, і потім 9 місяців чекають. Якщо не народився пачпорт, доводиться замовляти традиційним шляхом.
16. мимря / 22 січня 2016, 10:51
Та чи вам не понятно, що йде геноцид укрів. Голодомор, то квіточки. мужиків - на АТО, пенсіонерів - хай виздихають як зайві роти, а безробітні молоді - або на загряницю працювати, або на дідусеву пенсію жити. Дивишся - через півроку уже два жителя зникло, і пенсіонер, а без його пенсії й молодий. Питання в тому, кому вони звільняють територію. Китайцям, євреям, грузинам, американцям? Невже не знають, що продавати землю означає продавати територію.
17. Історик / 22 січня 2016, 12:29
49.мимря
«Та чи вам не понятно, що йде геноцид укрів.»

А ти почитай коменти і зроби висновки. Виходить, що мало кому зрозуміло. А написав ти все дуже вірно. Так воно і є. Тільки спробуй це вбити в дурні голови.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації