Вхід | Реєстрація

Патріотизм не за намірами, а за справами

Диски-«слуханки» з казками, колядками й колисанками – для найменших; із живими голосами класиків української літератури – для школярів будуть тепер у всіх дошкільних та середніх навчальних закладах Полтавщини. Це – черговий проект заступника голови Верховної Ради України Миколи Томенка, з яким він учора завітав на Полтавщину.
Його книжки, що подарував колективу Полтавського Національного педагогічного університету, і які широко використовуються як навчальні посібники, - вже не новина. Набагато цікавішим Микола Томенко вважає свій новий проект «Слуханка» й «Живі голоси». Протягом тижня ці диски отримають усі дитсадки та школи області. А закладам, де немає відповідної апаратури для прослуховування цих дисків, депутати полтавської міської ради обіцяють її подарувати.
На реалізацію подібних проектів не витрачають жодної копійки з держбюджету, - стверджує Микола Томенко. Тому їх так швидко втілюють, а головне – гроші не губляться «по дорозі».
Автор проекту вдячний за допомогу Національній радіокомпанії України. Тепер же Микола Томенко одержимий ідеєю випустити перше DVD-відео, на яких можна буде не лише почути, а й побачити визначних українських діячів. Це завдання дещо складніше. Вже розпочато співпрацю з Державним комітетом архівів, пошуки ведуться й за межами України.
Заступник голови ВР переконаний: індекс патріотизму потрібно визначати не за благими намірами, а за тим, що зроблено.
А ще Микола Томенко впевнений, що в Україні період історії теоретичної любові до батьківщини завершується, і починається період практичної любові. Він сподівається, що конкретна робота буде в основі стратегії багатьох політиків та посадовців.

Автор: www.ltava.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації