Вхід | Реєстрація

Вартість автобусів — 1 мільйон 589 тисяч

Вартість автобусів — 1 мільйон 589 тисяч

22 грудня напередодні Нового року учні Озерської та Шенгурівської ЗОШ І-ІІІ ступенів отримали святкові подарунки: 2 новеньких шкільних автобуси.

Ці транспортні засоби необхідні для підвозу дітей до навчального закладу із навколишніх сіл: Морози, Просяниківка, Солошине, Григоро-Бригадирівка, Комендантівка, Дабинівка, Пилипенки, Колісники, Новоселівка, Лучки, Правобережна Сокілка та Гарбузівка.

Питання підвезення учнів та педагогічних працівників до навчальних закладів є актуальним на сьогоднішній день. Адже підвезення 25 учнів та 2 педагогічних працівників із с.Лучки, с.Правобережна Сокілка, с. Гарбузівка до Шенгурівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст забезпечував мікроавтобус ГАЗ-32213, 2004 року випуску, на 13 посадкових місць. Цей транспортний засіб використовується на умовах оренди, укладеної з Придніпровським спецкар’єром. Для покращення організації підвозу дітей на цьому маршруті придбано новий мікроавтобус «Рута-25 УМЗ», вартістю 590 тисяч гривень, загальна пасажиромісткість становить 20 місць (19 сидінь для школярів, 1 — для водія).

До Озерської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. потребують підвезення 82 учні та 13 педагогічних працівників із сіл Морози, Просяниківка, Солошине, Григоро-Бригадирівка, Комендантівка, Дабинівка, Пилипенки, Колісники, Новоселівка. Наразі підвезення забезпечує автобус ПАЗ-3205, 2003 року випуску, розрахований на 25 місць. Протяжність 5 маршрутів в один бік становить 115 кілометрів. Враховуючи це, рух автобуса починається о 6 годині 15 хвилин, а завершується о 16:50. Діти перебувають у навчальних закладах досить тривалий час, що призводить до перевтоми, обмежує час для підготовки домашніх завдань, а це, в свою чергу,  впливає на засвоєння матеріалу. Тому придбано додатково шкільний автобус марки АО7АІ -144, вартістю 998,9 тисячі гривень. Загальна пасажиромісткість становить 30 місць (29 сидінь для школярів, 1 — для водія).

Вартість 2 автобусів склала 1 мільйон 588,9 тисячі гривень, з яких кошти державного фонду регіонального розвитку становлять  1 мільйон 423 тисячі гривень, кошти районного бюджету — 165,9 тисяч. Шкільні автобуси придбано у ТОВ «Дніпро Авто» (Київ), обладнано у відповідності до вимог, які висуваються для шкільних автобусів.
 


Автор: Кобеляцька райдержадміністрація


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 грудня 2015, 16:15 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації