Вхід | Реєстрація

Полтавчанка порізала себе щоб імітувати пограбування

Полтавчанка порізала себе щоб імітувати пограбування

25-річна жінка повідомила правоохоронцям, що невідомий чоловік підійшов до неї ззаду, підставивши ніж під горло, забрав жіночу сумку з грошима та особистими речами. На підтвердження своїх слів потерпіла показала порізи на горлі від ножа.

Відділенням поліції в Київському районі міста Полтави за даним фактом було розпочате кримінальне провадження за статтею 187 Кримінального кодексу України (розбій). З метою встановлення особи злочинця керівництвом відділення поліції був розроблений комплекс слідчо-оперативних заходів. Серед першочергових – переглянути відео з камер спостереження, які встановлені на приміщеннях в районі скоєння нападу.

«Безпосереднє місце скоєння нападу на жодній з відеокамер не було зафіксоване, - розповідає начальник відділення поліції в Київському районі Полтави Сергій Махно. – Однак, на відео з інших камер, де була зафіксована потерпіла, ми побачили неправдивість інформації, яку вона нам повідомила». Жінка відразу зізналась, що історію з нападом вигадала. Причина - боялась повідомити батькам про те, що витратила усю отриману за попередній місяць зарплату і через це їй нічим заплатити за оренду квартири. Для більшої правдоподібності на горлі зробила порізи канцелярським ножем.

Зважаючи на подібні обставини, відносно «потерпілої» було відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 383 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину). Санкція статті передбачає покарання у виді виправних робіт на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, а також обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на строк до двох років.


Автор: За матеріалами відділення поліції в Київському районі міста Полтава


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 січня 2016, 17:22 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації