Вхід | Реєстрація

Не з того починаєте, Юрію Петровичу…

Пам’ятаю, як після обрання селищним головою Біликів Ірини Чорної в «ЕХО» з’явилась стаття під назвою «Не з того починаєте, Ірино Володимирівно...». Вдаватися в подробиці не буду, бо всі в Біликах добре знають про те протистояння.

Питання — у іншому. Із цікавістю подивилась на сайті «ЕХО» відео про першу сесію (завжди краще подивитись самому, чим сто разів почути). І про кандидатуру секретаря, і про заступника, і про премію до окладу. Якщо хтось забув, то нагадаю. Депутати на сесії відмовили Юрію Латишу в посаді заступника, але дали 150 відсотків премії до окладу, а зекономлені кошти пропонували витратити на допомогу сім’ям учасників АТО. Депутат Алла Нішкур так і сказала:

— Ми не дали вам заступника, то ж даємо премію.

Пройшло два тижні — і Земля закрутилась в інший бік. На черговій сесії депутати дають дозвіл на посаду заступника, залишаючи 150 відсотків премії Юрію Латишу. Крім того, вони дають ті ж 150 відсотків його заступнику Сергію Петрову.

Різко проти виступили лише шість депутатів: Інна Жук, Наталія Таран, Олег Педченко, Володимир Казирод, Юрій Кибка і Юрій Адамов. Шановні біличани, вдумайтесь: лише шість із двадцяти двох!!!!

Давайте проаналізуємо, чому так сталось?

Усе стає зрозуміло, коли ми глянемо на склад депутатського корпусу: із 22 чоловік 14-ть (!!!) є працівниками бюджетної сфери (учителі, медики та інші). Тобто, ті люди, які отримують зарплату з бюджету і яким можна зателефонувати і наказати, як голосувати.Тобто, це 63,6 відсотка від складу ради. Та з таким депутатським корпусом працювати — одне задоволення, мрія кожного голови.

Із шести «опозиціонерів» лише один «бюджетник» — Володимир Казирод. Але тут нічого дивного: усі в Біликах знають, що Володимир Казирод на все має свою думку.

Новітня історія Біликів знає багато прикладів «телефонного права». Наприклад, так у нас з’явився свинокомплекс. Депутати-бюджетники проголосували « за», а тепер «героїчно» з ним борються.

Детальніше розглянемо ситуацію із заступником Сергієм Петровим. Після призначення його на посаду, він склав депутатські повноваження. Отже, па-пам!!! У Біликах знову вибори. Хто «рватиметься» знову в депутати? «Потрібна» Юрію Латишу людина. Думаю, кандидатура вже «согласована».

Про допомогу атошникам уже ніхто не згадував. Мало того, влітку приміщення колишньої аптеки віддали молодій сім’ї Гармаш: чоловік (учасник бойових дій), дружина і десятимісячний син. Я живу біля цієї аптеки. Там були справжні хащі. Ця сім’я прибрала, вирубувала все, вигребла територію . Мабуть, тиждень, із ранку до пізнього вечора, трудились. Прибрали весь непотріб у складських приміщеннях, зробили «лялечку». І — вуаля. На цій сесії Юрій Петрович ініціює повернути на «доопрацювання» питання виділення приміщення,  бо є ще один претендент. Значить, раніше його не було, а як діти прибрали, то тепер претендентів «вагон і маленький візок»? Насилу «вигризли», щоб затвердили передачу приміщення Гармашам.

На мою думку, нічого доброго чекати від людини, яка починає діяльність на посаді з встановлення собі захмарної зарплати, «продавлювання» заступника і так далі, біличанам не доводиться. Тим більше, я думаю, що це не останні «фокуси» Юрія Петровича, адже згадаємо, що він — 1956 року народження. Отже, у наступному році — пенсія.

А отримувати як державний службовець 60 відсотків пенсії від окладу в 5400 (3240 гривень) — для Юрія Петровича не «комільфо». Ще й із 1 квітня 2014 року виплату 10 місячних окладів при виході на пенсію не проводять. Одне «розстройство». Дивно, як це депутати не запропонували прив’язати розмір премії до курсу долара. Дивись, через рік зарплата буде тисяч хоч двадцять.

А що, у Біликах бюджет «безрозмірний», проблем невирішених немає. Парадіз земний, а не селище!

А про те, що посеред селища стоїть «позорище» (тумба від пам’ятника), непрацюючий фонтан, невирішеним залишається питання прибирання території селища, відсутня служба двірників, мікрорайон Поділ скоро накриє «дев’ятий вал» сміття зі звалища, яке зробили в Біликах ще за попереднього головування Юрія Петровича, ремонт доріг (а не оте «латкування», що проводилось перед виборами), то все другорядне в порівнянні з матеріальним забезпеченням селищного голови.

Анонсоване «ми приберемо сморід, побудуємо водогін і біличани ще нам дякуватимуть за роботу» так і залишиться «благімі намєрєніями», якими вимощена дорога відомо куди.


Автор: Надія Панасенко, смт. Білики


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 січня 2016, 10:22 | Кобеляки | Політика


1. Захар / 19 січня 2016, 13:31
Отим шістьом депутатам честь і хвала, що висловили свою думку, а до тих 16 так званих депутатів побажання жити своїм розумом, і хоть трохи думалку свою вмикати а то і будете маріонетками все своє життя. А взагалі враження про латиша і депутатський корпус складується негативне. Знову Білики у гопі....
2. янкель / 19 січня 2016, 13:43
Латиш завжди дбав, перш за все,за себе любимого,як і його кум-Жуков.
3. Білицький виборець / 19 січня 2016, 14:43
Не знаю, як добрався на роботу Петров (і чи на роботі він взагалі), але до обіду стогоднішнього дня навіть на дорозі до селищної ради "кінь не валявся". Добре, що Латиш може прийти пішки, бо живе за двісті метрів. По селищу повний параліч. Перед обідом почали чистити тільки Полтавську, і то це заслуга районної влади, бо ця дорога на балансі райавтодору. Такого завалу, у повному розумінні цього слова, Білики, мабуть, ще не знали.
4. гоп стоп / 19 січня 2016, 15:49
Автор молодець, :2% в смт можуть сказати в глаза правду, із них 1% тільки для своєі користі,щоб десь біля корита примоститись.
5. Друзяка / 19 січня 2016, 19:30
Ну чого ви всі скалитесь. По всій Україні засипані дороги, а ми що особенні. Шо Латиш сам зробе? Це ж не по хатках бігати і клянчити "вибери меня". Самі вибрали майбутнього пенсіонера, вдовця а тепер гонете на нього. Бачили очі шо вибирали тепер хоть повилазьте
6. Нейтрал / 19 січня 2016, 19:48
Я його не вибирав. і 100 процентів переконаний, що всі здраві люди також. Не можу дивитись на оцей бардак: заступник Петров командує атовцями, срам та й годі. Хай іде в зону АТО, а то пригрівся, чи боїться перекинутись до сєпарів? Що У Біликах не найшлося поряднішої людини? (цікаво чи пихкати Петров перестав?)
7. Світлана / 19 січня 2016, 21:37
Не обманула т.Таня наголошуючи"Я думаю що в селищі буде все налагоджуватись, так як депутатський корпус нормальний і всі кошти будуть направлятися на вирішення проблем селища"
8. колишня / 19 січня 2016, 22:27
Всі прекрасно розуміють,що Юрій Петрович-це просто пішак.І Петров,до речі,теж.А проблема Біликів у двох аферистках:одна поки що працює в селищній раді,а друга хоче вилізти з банкрутства хоч би яким шляхом.Брали б краще лопати і вперед сніг чистити.Попрацювали б на народ,заморились трошки,дивись, і думки про гегемонію голівоньки б полишили.Вертять тим Латишем, як хочуть.
9. теперішня / 19 січня 2016, 22:53
колишня ти мудра. скажи хто заставив 14 йолопів прийняти таке рішення.аферистка?
10. Петлюрівець / 20 січня 2016, 07:41
Дуже класична склалася ситуація,поки вибори народ щось вирішує.А зараз є можлвість громаді проявити себе знову шляхом мирного протесту проти прийнятих рішень депутатів, які не розуміють свою роль представляти інтереси громади.Це ж треба премія 150%,заступника голові подавай ?Там достатньо секретаря і голови , а всі інші кошти бюджету сільради спрямувати не на зарплати різним заступникам , а на конкретні справи громади .Після 1953 року в Біликах просто поступово розучилися працювати інтесивно , а зараз взагалі то чай то празник.....Так що тільки мирні протести і майдан місцевих жителів проти дій таких сільських депутатів.Ганьба !
11. саша ставицький / 20 січня 2016, 08:47
Назви цих аферисток , народ може не знати.
12. саша ставицький / 20 січня 2016, 08:49
8.колишня
«А проблема Біликів у двох аферистках:одна поки що працює в селищній раді,а друга хоче вилізти з банкрутства хоч би яким шляхом.Брали б краще лопати і вперед»

Назви цих аферисток , народ може не знати те , що знаєш ти.
13. колишня / 20 січня 2016, 09:12
А навіщо їх заставляти?Ви ж самі їх правильно назвали!
14. Захар / 20 січня 2016, 10:05
Про які мирні протести ти Петлюровець кажеш? З Біликів сміються куди не поїдеш. Тільки скажеш що ти з Біликів - зразу ж кажуть: А, це там де воняє... Були уже мирні протести в кількості 20 - 40 чоловік... Здається таке враження що біличанам усе по.ую.
15. теперішня / 20 січня 2016, 10:12
вівцям нужин поводир,а він ще в дорозі
16. Білицький виборець / 20 січня 2016, 10:53
Цікава картина сьогодні намалювалась. Латиш за кермом службового "Ланоса", Петров -- поруч у ролі штурмана-штовхача. Добре, що сили невироленої хоч відбавляй, машина перед Петровим "літає" над заметами, немов "Метеор" на підводних крилах над хвилями.
Тепер що стосується дороги на Кобеляки. Під галівською горою стоять з десяток машин у корку. У тім числі мікроавтобус з людьми, головний лікар ЦРЛ у власному автомобілі. Зі сторони Кобеляк дорога прогорнута рівно до воріт шкарбанового інтернату. Мабуть, сам випросив техніку Автодору, щоб на роботу доїхати. На інших же йому нас.ать, не вибрали ж депутатом. Зі сторони Біликів фермер Жук прочистив закріплену ділянку до Галів. А гора виявилась нічийна. Пороблено, мабуть, Біликам останнім часом...
17. гоп стоп / 20 січня 2016, 10:56
Петлюрівець не вір нікому. Біличанам усе по.ую. а із 40 "протестантів" 38 піарщики і бойци за "корито"
18. Білицький виборець / 20 січня 2016, 11:02
17.гоп стоп
«Біличанам усе по.ую. а із 40 "протестантів" 38 піарщики і бойци за "корито"»
Ти сам то був на тих протестах? Мабуть ні, вирішив, що хай дурні протестують. А якби був, то такого не написав би. Чи, може, сам їсиш із "свинячого" корита?
19. Захар / 20 січня 2016, 11:39
Гоп стоп, а ким ти кажеш працюєш на свинарнику?
20. гоп стоп / 20 січня 2016, 11:58
Петлюрівець не вір нікому.так я ім з корита.до слідуючих виборів ще далеко.піарщик і рвач до корита " білицький виборець" получить його пустим.якшо буде воля громади
21. гоп стоп / 20 січня 2016, 12:19
а ти Захар не бикуй.я неписав що роблю на свинарнику. я ж не камікадзе.
22. Білицький виборець / 20 січня 2016, 12:24
20.гоп стоп
«так я ім з корита.до слідуючих виборів ще далеко.піарщик і рвач до корита " білицький виборець" получить його пустим.якшо буде воля громади»
От з цього тобі і треба було починати, щоб з тобою стпло все ясно...
23. гоп стоп / 20 січня 2016, 12:47
я радий що до " білицького виборця" дійшло.вибери інше місце для піару.головне порозуміння.
24. Білицький виборець / 20 січня 2016, 13:23
23.гоп стоп
«вибери інше місце для піару»
Ти десь бачив, що я когось піарю? А от реальну ситуацію люди повинні знати. А твоя радість тимчасова, бо корито твоє не бездонне. Тим більше, твої співкоритники теж мають недюжинні апетити, подивись на їхні рила.
25. гоп стоп / 20 січня 2016, 13:57

Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
26. гоп стоп / 20 січня 2016, 14:10
повторяю.за настойчивість тобі респект.придлагаю співпрацю.борьба с хакерами.карєрний зріст.тобі все одно кому лизати.вибач писати більше не можу,багато роботи біля " к" надумаєш скинь мобілу . тобі передзвонять.
27. Білицький виборець / 20 січня 2016, 14:23
25.гоп стоп
« вибач писати більше не можу. багато роботи біля " корита"»
Ти б відірвався від нього, сходив би сніг почистив, хоча б до свого корита. А заодно і подивичся, що в селищі робиться. Он, наприклад, добрих півтори години нікому з влади не було справи до сміттєвоза, який застряв на одному з перехресть по Кобеляцькій, що веде до селищної ради. Так само, як і до авто, що буксують у снігу біля базару. І це при тому, що там хоч поганенько, але працювала снігоочисна техніка. А що вже говорити про вулиці, де тільки стежки протоптані?!
28. гоп стоп / 20 січня 2016, 15:11
знову обманюєш. сам трактором пихв мусорку.поки ти піарилась.
29. гоп стоп / 21 січня 2016, 11:58
новина."Білицький виборець" згодивсь працювати на Нас. біля свиней, але біля корита. мораль така,хто пише або створює видимість про захист громади в більшій більшості піарщики і шарлатани.
30. Білицький виборець / 21 січня 2016, 15:28
29.гоп стоп
«новина."Білицький виборець" згодивсь працювати на Нас»
Де такі новини береш? Кинь ти ці дитячі забавки, займись ділом. Бо корито відберуть, прийдеться гопстопом займатись.
31. Тишина / 21 січня 2016, 21:22
люди вы себя слышите? Вам Латыш плохой? а почему тогда вы не оставили Белку? а почему не долго была Чёрная?надо копать в глубь проблемы!начнём с того что в поссовете командует бухгалтер,а кто бехгалтер?или вы думаете что если ты голова то ты главный?увы!подставить легко и просто!а кто из вас хочет пойти в тюрьму из-за бухгалтера?никто!вывод?прекращайте чушь нести и плакать!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації