Вхід | Реєстрація

Санепідслужба Новосанжарського району інформує!

Санепідслужба  Новосанжарського району інформує!

Держсанепідслужбою району постійно проводиться аналіз захворюваності населення на грип та ГРВІ.

З 15 по 31 січня поточного року захворіло 527 чоловік (дорослих - 321 (в т.ч. 4 вагітних), дітей - 206). На грип захворіло 2 дорослих.

За період з 25 по 31 січня в Новосанжарському  районі  на ГРВІ захворіло - 258 чол ( з них дітей 98, дорослих 160 чол.). Епідеміологічний поріг  не перевищено .

31 січня захворіло на ГРВІ 27чол. З них дітей - 12, дорослих - 15. Цього дня випадків захворювання на грип не зареєстровано.

Статистично обліковується інформація про захворівших ,які звернулися за медичною допомогою в лікувальний заклад.

 

Державна санепідслужба району вкотре наголошує:

Грип - це вірусне захворювання, що розпочинається раптово і бурхливо, супроводжується лихоманкою, головними, м’язовими, суглобними болями, підвищенням температури. Інфікуватися можна не тільки при чханні та кашлі хворого, але й перебуваючи в приміщенні чи транспорті, де нещодавно знаходився хворий, або користуючись його речами. Грип небезпечний насамперед своїми ускладненнями, особливо для дітей, людей похилого віку та з хронічними захворюваннями. Грип також провокує загострення захворювань легенів, серцево-судинної, ниркової та ендокринних систем, небезпечний грип для вагітних жінок.

Для профілактики захворювання слід використовувати імуностимулюючі  препарати,  загартовувати організм. Також підвищувати свій імунітет, споживаючи харчові продукти з високим вмістом вітамінів, або вітамінні препарати. Звести до мінімуму відвідування місць з масовим перебуванням людей. Перед виходом з дому змазувати слизові оболонки носа 0, 25% оксоліновою маззю,

 

При появі хворого в родині необхідно:

відразу ізолювати хворого, покласти його в окреме ліжко, виділити йому окремий посуд, рушник;

приміщення, де перебуває хворий, щодня прибирати вологим способом і провітрювати не менше 4 разів на добу по 20 хвилин; посуд і речі догляду за хворим кип’ятити  чи обливати окропом;

членам сім’ї, які доглядають за хворим, і матерям, які мають маленьких дітей, закривати ніс і рот  повязкою з 4-5 шарів марлі. Маску потрібно міняти кожні 2-3- години.

хворих на грип дітей залишати вдома і не відправляти до школи, або дитячих дошкільних закладів.

Якщо ви захворіли, необхідно залишитися вдома, негайно викликати медичного працівника і дотримуватися всіх його рекомендацій


Автор: Кобеляцький МВПЛДДУ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації