Вхід | Реєстрація

У Кременчуці зниження вартості проїзду у маршрутках не буде

У Кременчуці зниження вартості проїзду у маршрутках не буде

Міський голова Віталій Малецький відповів на петицію.

«Розглянувши Вашу електронну петицію стосовно зниження вартості проїзду в маршрутних таксі, виконавчий комітет Кременчуцької міської ради Полтавської області повідомляє наступне. Рішенням виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області від 06.03.2015 року № 157 було затверджено тариф на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у режимі маршрутного таксі в розмірі 4,00 грн

В розрахунках підприємств-перевізників вартість дизельного палива враховано в розмірі – 17,00 грн./літр. Станом на 11.02.2016 року вартість дизельного палива на заправках міста Кременчука становить: «Авіас» — 15,00 грн./літр, «Укртатнафта» — 15,75 грн./літр, «Сокар» — 15,99 грн./літр., «ОККО» — 16,49 грн./літр. Середня вартість дизельного палива по Полтавській області становить 15,79 грн./літр.

Таким чином, зменшення вартості палива складає 7,1%. Вартість газу (метан), в розрахунках і на час встановлення тарифу становила 10,80 грн./літр, на сьогоднішній день зросла на 26,1% та складає 13,62 грн./літр. Відповідно до інформації, наданої підприємствами-перевізниками до відділу транспорту виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області, близько половини транспортних засобів, що обслуговують міські автобусні маршрути, працюють на дизельному паливі, а решта використовує газ (метан).

Курс долара США (НБУ) на час встановлення вартості проїзду становив 22,89 грн., станом на 11.02.2016 року – 25,94 грн./дол., збільшення складає 13,3%. Підвищення курсу долара відповідним чином вплинуло на вартість запасних частин та шин. Мінімальна заробітна плата на час встановлення вартості проїзду становила 1218 грн., на 01.01.2016 року – 1378 грн. (збільшення 13,1%), а з 01.05.2016 року мінімальна заробітна плата буде становити 1450 грн. (збільшення 19%).

Відповідно до розрахунків, наданих «АТП — 15307», структура собівартості тарифу на проїзд становить: — заробітна плата з нарахуваннями – 27,1%; — пальне – 45,6%; ?- технічне обслуговування і ремонт автомобілів, автомобільні шини, мастильні матеріали, амортизація – 25%; ?- інші – 2,3%. Плановий прибуток становить – 10%.

 Додатково повідомляємо, що в місті Полтава вартість проїзду у звичайному режимі складає 4,00 грн., а в тролейбусах – 2,00 грн. У місті Комсомольськ тариф на проїзд у громадському транспорті в звичайному режимі складає 4,00 грн. Відповідно до п. 1.6 вищевказаної Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, перегляд тарифу проводиться, в тому числі, в разі зміни вартості палива на 10%. Підприємства-перевізники ще в минулому році надали до виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області розрахунки щодо підвищення вартості тарифу на послуги з перевезення пасажирів у звичайному режимі руху, однак, на сьогодні цей тариф залишається незмінним та становить 2,00 грн. Крім того, незважаючи на підвищення вартості електроенергії, вартість проїзду в тролейбусах складає 1,50 грн. Незважаючи на збільшення вартості газу (метан) на 26,1% та інших витрат з часу встановлення тарифу, підвищення вартості проїзду у міському транспорті не планується.

Підприємства-перевізники з розумінням ставляться до складної економічної ситуації і забезпечують належний рівень транспортного перевезення в місті Кременчуці», — така відповідь мера розміщена на офіційному сайті Кременчуцької міської ради.


Автор: «Громадське.Кременчук»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 лютого 2016, 16:03 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації