Вхід | Реєстрація

Ділянку дороги Лубни–Полтава можуть не встигнути реконструювати до Євро-2012

Про це сьогодні повідомив заступник голови Полтавської облдержадміністрації Сергій Ясинський під час наради, присвяченої реконструкції дороги М-03 "Київ-Харків-Довжанський", зокрема, на ділянці Лубни-Полтава. Вона передбачає капремонт існуючих ділянок дороги І-ї категорії та реконструкцію ділянок ІІ категорії з доведенням її параметрів до вимог І технічної категорії. На все це потрібно близько 6 млрд. грн.
Зокрема, оформлення проектно-кошторисної документації коштує більше 40 млн. грн. і триває близько року. Реконструкція планувалася за кредитні кошти Світового банку.
Заступник голови ОДА назвав три пріоритетних завдання, які потрібно виконати, щоб вирішити долю кредиту на користь області. А саме:
вирішити всі питання щодо збору потрібної документації, переконати керівників «Укравтодору» та керівників Уряду, що кредит має отримати саме проект Полтавської області.
«Надзвичайно серйозним має бути підхід, якщо ми хочемо претендувати на такі потужні інвестиції. ...Це не просто будівництво дороги. Це - будівництво великої мережі, розвиток інфраструктури» - зазначив Сергій Ясинський. Він закликав голів райдержадміністрацій та сільських рад регіону посприяти у вирішенні питань щодо відводу земель.
Загалом для облаштування обходів населених пунктів, розширення шляхопроводів та випрямлення доріг на окремих ділянках потрібно близько 200 га додаткової площі.
Кожна область, що хоче взяти участь у даному проекті, має якнайшвидше і найякісніше надати на розгляд профільному міністерству та Укравтодору повний пакет документів.
За словами Ясинського, претендентів на такий кредит Світового банку чимало: Укрзалізниця, аграрний комплекс та дорожні проекти в інших областях. Зокрема, і в Київській, і в Дніпропетровській області є такі претенденти, тому вони автоматично стають конкурентами Полтавщини в цьому питанні. Вирішуватись доля кредиту буде в квітні цього року.
Укравтодор" має намір залучити кредит Світового банку в розмірі 600 млн. доларів для реконструкції ділянки дороги «Київ - Харків - Довжанський» від Лубен до Полтави. «Укравтодор» мав намір завершити реконструкцію ділянки автодороги «Київ - Харків - Довжанський» завдовжки близько 120 км від Борисполя до Лубен до 2012 року.

Автор: Сергій Шкоденко, www.np.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 січня 2010, 16:43 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації