Вхід | Реєстрація

В Лубнах для осіб похилого віку провели день енергозбереження

В Лубнах для осіб похилого віку провели день енергозбереження

12 березня 2016 року в Лубнах стартувала просвітницька акція «Зроби світ яскравішим». Інформаційно-освітню кампанію з енергоефективного освітлення активісти Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» спрямували на самих незахищених – осіб похилого віку, які частково себе обслуговують, або не можуть себе обслуговувати взагалі.

«З огляду на чергове підвищення цін на електроенергію для населення, енергозберігаючі лампочки стають гарним подарунком, особливо старшому поколінню. Замінюючи  лампочку, ми не робили реклами виробнику, натомість проводили роз’яснювальну роботу про користь енергозбереження», - говорить організатор заходу Олександр Чепур.

Індивідуальні відвідування осіб похилого віку, які ініціювали волонтери,  підтримав Територіальний центр соціального обслуговування Лубенської міської ради.  Директор центру Наталія Сухонос переконана у користі подібних заходів, адже окрім діалогу представників різних поколінь, вони ще і допомагають усвідомлювати, що лампи розжарювання - це застаріла технологія освітлення.

Під  час відвідування волонтери замінили в помешканнях осіб похилого віку  лампочки на енергозберігаючі, перевірили електричну проводку та залишили у подарунок буклети «17 цілей сталого розвитку».

Учасник акції В’ячеслав Маслюк вражений життєвими історіями, які йому вдалося почути під час надання практичної допомоги особам поважного віку.  Особливо запам’яталась  розповідь Плахотніченко Ганни Георгіївни, яка у підлітковому віці пережила страждання від нацистської окупації. Проте, на  91- му році життя, Ганна Георгіївна не втратила оптимізму і воліє частіше спілкуватися з волонтерами проекту.

Захід відбувся в рамках  проекту «Надання підтримки, допомоги та сприяння розвитку активності людей похилого віку» за підтримки Німецького федерального фонду «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє».

 


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 березня 2016, 12:18 | Лубни | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації