Вхід | Реєстрація

Новий фінансовий рік: поки що без бюджету

29 січня на спільному засіданні постійних комісій обласної ради з питань бюджету, підприємництва та управління майном, з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики, спорту та туризму, яке вів голова комісії Володимир Гришко, розглянуто пропозиції головних розпорядників бюджетних коштів по формуванню показників обласного бюджету на перший квартал 2010 року.
Як повідомив начальник Головного фінансового управління облдержадміністрації Володимир Шапошніченко, з метою забезпечення своєчасного фінансування поточних витрат з обласного бюджету до прийняття Закону України «Про державний бюджет України на 2010 рік» сформовано тимчасовий розпис доходів, асигнувань та фінансування обласного бюджету на перший квартал 2010 року, який надано Головному управлінню Державного казначейства в області. Щомісячне фінансування поточних витрат на утримання бюджетних установ обласного підпорядкування здійснюється пропорційно до надходжень обласного бюджету у межах 1/12 обсягу видатків, затверджених рішенням дев’ятнадцятої сесії обласної ради «Про обласний бюджет на 2009 рік». Наразі видатки обласного бюджету з урахуванням міжбюджетних трансфертів включені до тимчасового розпису в сумі 355699,9 тис. грн. За станом на 29 січня бюджетні установи обласного підпорядкування профінансовані (без коштів субвенцій з державного бюджету) на суму 44716,9 тис. грн., що становить 86% до затверджених асигнувань.
Разом із керівниками галузевих управлінь облдержадміністрації, що є головними розпорядниками бюджетних коштів, депутати проаналізували особливості фінансування видатків по галузях у першому кварталі нинішнього року.
Особливе занепокоєння у депутатів викликало те, що обсяг фінансування видатків до прийняття обласного бюджету на 2010 рік визначений за показниками кінця 2008 року, тобто фактично не враховано зростання вартості енергоносіїв, ліків, харчування хворих у лікарнях та підопічних у будинках-інтернатах, утримання підсобних господарств при будинках-інтернатах, підвищення рівня заробітної плати.
Неприпустимою, на думку голів профільних комісій Івана Гальченка, Анатолія Шкарбана, депутатів Надії Мякушко, Івана Близнюка, є заборгованість за виконані роботи, що виникла у минулому році через не проплату Державним казначейством наданих платіжних документів. Внаслідок цього невикористані кошти повернулися до бюджету, а фінансові зобов’язання перед підрядними організаціями залишилися не виконаними.
Відтак на пропозицію голови комісії Володимира Гришка облдержадміністрації рекомендовано вивчити дану проблему та внести відповідні пропозиції на розгляд сесії обласної ради.
Депутати обговорили та погодили плани організаційних та культурно-мистецьких заходів управління культури облдержадміністрації та спортивних заходів в області на перший квартал поточного року, які будуть фінансуватися з обласного бюджету.
У контексті питання про реорганізацію Потоківської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей, які потребують корекції розумового розвитку, передачі цілісного майнового комплексу закладу на баланс Кременчуцького педагогічного училища комісії рекомендували голові обласної ради Олександру Удовіченку та виконуючому обов’язки голови облдержадміністрації Івану Близнюку підписати спільне розпорядження з наступним затвердження на сесії обласної ради, що має прискорити процес реорганізації цього навчального закладу та сприятиме економії бюджетних ресурсів.
У роботі комісій взяли участь голова обласної ради Олександр Удовіченко, заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови обласної ради Петро Ворона.

Автор: www.oblrada.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 лютого 2010, 10:05 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації