Вхід | Реєстрація

Зима продовжує дарувати українцям нові опади

Для Полтави – своя порція снігу. У п'ятницю і в ніч на суботу сніг фактично не переставав йти. За даними обласного центру з Гідрометеорології, висота снігового покриву місцями збільшилася до 30 сантиметрів. Про боротьбу комунальників зі сніговими заметами та участь у ній райвиконкомів – наш наступний сюжет.
Інтенсивні опади наприкінці тижня – радість для малечі і додатковий клопіт для комунальників. Висота снігового покриву місцями збільшилась до 30 сантиментів.
Семен Солдатенко, начальник КП «Міська ШЕД»:
- Наше підприємство працює в цілодобовому режимі. Вночі у нас працювало 25 одиниць снігоприбиральної техніки, на вулиці міста покладено близько 30 тон солі та 200 тон піщано-сольової суміші. Першочергово були прибрані всі маршрути руху громадського транспорту, нині займаємося зачисткою другорядних вулиць міста.
На Розсошенському кільці, як називають її самі шедівці, – розкрутка. Потік транспорту стримують інспектори ДАІ, поки техніка по колу не відкине сніг на узбіччя. У іншій частині міста, там, де дороги вже прибрані, – завантаження снігу з подальшим вивезенням за місто. Свою роботу в боротьбі з негодою виконують і по районах міста. Зокрема, у Київському наразі працює 15 одиниць техніки.
Віктор Животенко, голова Київської районної у м.Полтава раді:
- Забезпечили безперебійний доступ пасажирського автотранспорту на всі селища, села і віддалені мікрорайони, у магазини. Нами приведена до ладу територія пологового будинку, 1 та 5 лікарень і 1 хлібозаводу.
Робота трактора і людський ресурс – прибирання і біля обласного центру естетичного виховання учнівської молоді. Тут, говорять двірники, працюють від самого ранку і планують і вечора.
Анатолій Кривонос, двірник:
- До 6 години. Стараємося, прибираємо...
Під'їзди до лікарень, поліклінік, дитячих садків також роблять доступними в Октябрському районі міста. Тракторист Андрій Потапов працює вже 10 років, говорить, таких заметів давно не було.
Андрій Потапов, тракторист:
- Давно такого снігу не було. Працюємо в 2 зміни і вночі, і вдень. Прочищені вулиці Калініна, інші, під'їзди до дворів, зараз прочищаємо поліклініки.
За прогнозами синоптиків, на Полтаву очікує відлига, тож аби місто не затопило талим снігом, паралельно розчищають і ливневу каналізацію, розповідають у ШЕДі.
Семен Солдатенко, начальник КП «Міська ШЕД»:
- До водіїв автотранспортних засобів - не залишати свої автівки на узбіччі вулиць, аби дати техніці можливість належно прибрати вулиці.
Проте, і тут комунальники наголошують, що згідно з правилами благоустрою міста, прибирати зимові опади також мають підприємства і організації на своїх прилеглих територіях.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації