Вхід | Реєстрація

"Довкілля й свавілля" - жити стає небезпечно, бо влада безвідповідальна

ВЛАДА ГАНЕБНА Й ЗЛОЧИННА ТІЛЬКИ ТОМУ, ЩО МИ Є БАЙДУЖИМИ
(Вирубування дерев коло Соснового парку в м.Лохвиця)
Щойно пролунав дзвінок до мене від кореспондента відомої газети «Україна молода»: «…А чи це правда, що у Лохвиці, в знаменитому Сосновому парку пиляють та рубають дерева?... Хотіли перевірити, телефонуємо до екологів (авт. - назвав прізвища, які мені бридко навіть переказувати) і нічого добитися не можемо…».
Вже вранці, 29 січня 2010 року, група з трьох осіб від очолюваного правозахисного агентства «АКАДЕМІЯ «К.Д.Б.» прямує автом, засніженими, здається, жодного разу нечищеними від снігу вулицями Лохвиці до Соснового парку з боку стадіону, по вулиці Чкалова.
Й дійсно: праворуч – нещодавно спиляні дерева, гілляки, чагарники. Добре тепер видно вихід до річки. Місцеві мешканці, що тут же нагодилися, кажуть, що земельні ділянки надані під будівництво якимось чиновникам, що навіть й у Лохвиці не зареєстровані й не проживають.
От добре, думаю я собі, хочуть таки добре жити-поживати слуги люду нашого, лохвицького. Захотілося, наприклад, їм з чадами до сосни, шашличку підсмажити, будь ласка – два кроки, якщо ж після випитого та з’їденого когось занудило чи потом пробило - відразу в прохолоду річки шубовсь – купайся-насолоджуйся!
«Нє хіло»? Не те слово - просто бомба!
За-а-аслужили лохвицькі «служітєлі-нєбожитєлі»! Антинародна влада місцева та «голови» різні їм тут добряче посприяли з виділенням земельної ділянки поблизу соснового парку, стадіону та річки. Довго, кажуть, вибирали, поки не визначилися.
Тільки одна проблемка може трапитися. Бач, не врахували, бідолашні.
Водичку питну, мабуть, прийдеться привозити здалеку або колодязь у дворі копати, бо на території колишньої харчосмакової фабрики, ці ж самі владці місцеві «височайше» дозволили без будь-якого громадського обговорення поблизу водонапірних башт, за якийсь десяток метрів від резервуарів питної води та житла мешканців, розмістити не що інше як… вишку оператора мобільного зв’язку!
Якщо ж вода не від цього водогону, то газовики з-під Яхників «допоможуть». Ті без просу вже давно лохвицькі горизонти з водами підземними руйнують, аби іноземцям кишені від видобутку газу набити. Вже маємо тут гіркий досвід Сенчі, Погарщини та Сокирихи. То ж скоро матимемо не тільки Лохвицю як відстійник для іноземців та кубло розпусти (що на всі сто відсотків підтвердилося після однієї з моїх попередніх публікацій), - але й екологічну катастрофу для моїх земляків, населення моєї вужчої батьківщини, яке у виборах модно стало електоратом звати.
Пригадуєте, як аж двічі за неповний місяць до Лохвиці сам голова Полтавської ОДА Валерій Асадчев приїжджав? Агітував, переконував, до лайки переходив у полеміці зі мною. Й писали, писали згодом і районна газета «Зоря» й тижневик «Лохвицький край», що, мовляв, не соромно цьому чиновнику в очі нам дивитись …. Та й отримав Асадчев з Щуровим «за» Ющенка… аж 5 «з гачком» відсотків довіри лохвичан. От і подався цей, з дозволу сказати, «губернатор» мерщій у відпустку, рани зализувати. Подейкують, що до самого Трускавця. Бач, як виморився на державній роботі, коли люду нашому служив.
А ви, лохвичани, животійте, як хочете зі своєю дурнуватою владою й хитрими газовиками із-за бугра.
Добряче придумали депутати місцеві з усіма екологами та санстанціями. Все людям на «користь»: й ніяких дерев не буде, й питна вода від електромагнітних коливань точно не зіпсується. Молодці!
У росіян, у тих є одне добре слово, яке практично немає відповідника в українській мові – «беспрєдел». Так оце він у нас, у Лохвиці й на усій Лохвиччині з Полтавщиною!
А якщо знову повернутись до наболілого, що: «…обсяги викидів забруднюючих речовин, якими дихали та які вжили мешканці Лохвиччини у 2008 році: сполук азоту – 1718 тон, сполуки сірки – 25 тон, оксид вуглецю - 2560 тон, неметанові легкі органічні сполуки – 296 тон, спирт метиловий – 8499 тон, суспендовані тверді частинки 7 тон…» й інші гидота – «…всього 13179, 351 тонна…», додайте до цього чомусь конфіденційну(?!?) інформацію по викидах сполук хлору, фтору, фтористому водню… А діоскиду вуглецю того чомусь «не дотягнуло» навіть до 432 тисяч тон (це - витяг із довідки відділу статистики у Лохвицькому районі №01/32-7/896 від 28.10.2009 року), - то ні не «дотягнуть» лохвичани до 700-річчя улюбленого райцентру, якщо на них, їм на голови, в легені та в борщ було викинуто підприємствами району у 2008 році лише діоксиду вуглецю майже 432000 тон, тобто майже по сім тон, на кожну грішну лохвицьку голову.
А у 2009 році шкідливих викидів буде ще більше, бо в мене є дані статистики за 9 місяців, які свідчать про значне зростання обсягів викидів.
Ото ж то й воно! Та нічого не вдієш, як кажуть в народі: «…Все куплено». І це дійсно так.
Й подумалось, що місцева влада – це справжні вороги громади, бо вирубка дерев в місті, яке вже задихається від цієї гиготи та випромінювання з різних джерел, - не може бути нормальним явищем.
Такі й подібні дії це:
1)або злочинна діяльність з просуванням чиїхось інтересів й виключно за хабарі чи інші переваги та «відкати»,
2)або свідоме нищення української субстанції, а конкретно – лохвицького люду,
3) або, зрештою, – витівки прибульців, які вирішили цю ганебну владу спочатку позбавити здорового глузду, щоб після травневих виборів 2010 року забрати з собою в… космос, аби врятувавши їх від народного гніву та небезпечного довкілля.
Але я переконаний, - місце таких запроданців землі нашої і люду у в’язниці, бо все більше я схиляюсь до першої версії, якщо порахувати статки (магазини, квартири для своїх чад, будинки, землі…) чиновників від влади.
Лохвичани, прокидайтесь!
Й змінюйте владу шляхом голосування!
Поки що!
Бо, впевнений, прийдеться таки нашим нащадкам братися за вила та сокири,… якщо тільки не подушать їх та їхніх дітей з онуками шкідливими викидами різні там іноземні й наші «інвестори», які діють зі злочинної мовчанки, та прикриваючись «дозволами» нинішньої, влади, що потурає й сприяє нищенню української нації на славній лохвицькій землі.
Нинішня місцева влада – це наша ганьба! Українці, гуртуймося!

Автор: Олександр Панченко, www.ezheliy.ucoz.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 лютого 2010, 15:58 | Лохвиця |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації